Καρδίτσα: Διαρροή από τα αναχώματα του Πάμισου

Καρδίτσα: Διαρροή από τα αναχώματα του Πάμισου

Αυξημένα τα νερά και στην ιρλανδική διάβαση στο Μπαλάνο

Διαρροή νερού από τα πρόχειρα αναχώματα του Πάμισου ποταμού μετά τον “Ιανό” και συγκεκριμένα προς την όχθη όπου βρίσκεται το “πληγωμένο” Κ.Υ. Μουζακίου, παρατηρείται από το πρωί της Δευτέρας (4/1), ως απόρροια των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν ολόκληρο το νομό Καρδίτσας.

Το φαινόμενο δεν εμπνέει προς το παρόν κάποια ιδιαίτερα ανησυχία και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, που υπογράμμισε ότι στην κοίτη του Πάμισου υπάρχει αρκετά μεγάλη ροή υδάτων, γεγονός που προκάλεσε και το πρόβλημα.

Ακόμα ο δήμαρχος Μουζακίου επισήμανε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την περιφέρεια, που είναι και η αρμόδια για την κοίτη του ποταμού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Αυξημένη “κατεβασιά” νερών έχουμε και πιο πάνω στην περιοχή του Μπαλάνου όπου μετά την κατάρρευση της γέφυρας στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 έχει δημιουργηθεί πάνω στην κοίτη του ποταμού ιρλανδική διάβαση. Τα νερά του ποταμού έχουν καλύψει σχεδόν το μισό και πλέον της χωρητικότητας από τα κιούγκια που έχουν τοποθετηθεί ενώ κλαδιά και άλλα φερτά υλικά δυσχεραίνουν την κατάσταση. Στο σημείο ωστόσο βρίσκεται μισθωμένο μηχάνημα της Π.Ε. Καρδίτσας που προχωρά στους απαραίτητους καθαρισμούς ώστε να μην βρίσκει εμπόδια το νερό.

Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία που είχε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα με τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνο, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν τα συνηθισμένα σε τέτοιες περιπτώσεις προβλήματα καταπτώσεων  στο τόξο Καρβασαρά-Νεοχωρίου. Ουσιαστικά είναι μία περιοχή που επλήγη από τον “Ιανό” και τα φαινόμενα της Δευτέρας αποτελούν «απόνερα» εκείνων των ζημιών, χωρίς σοβαρές εξάρσεις.

Το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Πλακωτού στην Αγία Μαρίνα, όπου η βροχή επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση και θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση από το Δήμο.

Δείτε επίσης

«Φούσκωσε» επικίνδυνα ο Ληθαίος (φωτό-βίντεο)

Σε επιφυλακή στην Φαρκαδόνα για τα ποτάμια

Στα «λευκά» τα ορεινά των Τρικάλων (φωτό)

Χαλάει ξανά ο καιρός στα Τρίκαλα

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία