Πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown στη Μακρινίτσα

Πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown στη Μακρινίτσα

Μαζεύτηκαν σε σπίτι και εντοπίστηκαν μετά από ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown έστησε παρέα νεαρών στη Μακρινίτσα, ενώ εντοπίστηκαν μετά από ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Δικογραφία και πρόστιμα σε βάρος πέντε νεαρών, βεβαίωσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Βορείου Πηλίου, διότι οργάνωσαν συγκέντρωση σε σπίτι με αφορμή γενέθλια φίλου τους και κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών.

Η συγκέντρωση, σύμφωνα με το magnesianews.gr έγινε την Κυριακή σε σπίτι στη Μακρινίτσα και αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου φαινόταν ένας 25χρονος να έχει καλέσει τέσσερις φίλους του 25, 21, 20 και 24 χρονών και να διασκεδάζουν, παρά το lock down.

Σε βάρος των νεαρών, που έστησαν το πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown στη Μακρινίτσα, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου, σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ βεβαιώθηκαν πρόστιμα 3000 € κατά του 25χρονου, στο σπίτι του οποίου έγινε η συγκέντρωση και 300 € για τον καθένα από τους άλλους συμμετέχοντες.

Κτηνοτρόφοι στο Βελεστίνο έστησαν κορωνογλέντι στο!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν λίγες ημέρες στο Βελεστίνο με παρέα κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα, σε τακτική δικάσιμο παραπέμπονται οκτώ ενήλικες κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν σε κορωνογλέντι σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο προς το Μ. Περιβολάκι και κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι οκτώ ενήλικες και ο ανήλικος, που συμμετείχαν στο γλέντι, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου και αφού απολογήθηκαν τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε αόριστο αριθμό προσώπων.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών αν από την παραβίαση κυκλοφορίας πολιτών προέκυψε κίνδυνος διάδοσης με τη συνάθροιση.

Οι κτηνοτρόδοι θα δικαστούν σε ρητή στις 21 Απριλίου 2021, οι οκτώ ενήλικες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο ανήλικος (16 ετών) στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους κατέθεσαν ότι είναι κτηνοτρόφοι και ότι ούτως ή άλλως βρίσκονται στα μαντριά, ενώ ο ένας απ’ αυτούς ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης. Μετά τη δουλειά βρέθηκαν για φαγητό και από απερισκεψία είπαν να γλεντήσουν λίγο στο φαγητό, όπως ανέφεραν.

Η Αστυνομία πληροφορήθηκε για το γλέντι με κλαρίνο και ψητό που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από φωτογραφίες και βίντεο που ανάρτησαν οι συμμετέχοντες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού έγινε ταυτοποίησή τους, συνελήφθησαν και σε βάρος τους πρόστιμο 3000 € στον διοργανωτή του γλεντιού και 300 € στους υπόλοιπους συμμετέχοντες (και στον ανήλικο) για άκοπη μετακίνηση.

Δείτε επίσης:

804 πρόστιμα για μάσκα μέχρι σήμερα στα Τρίκαλα

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία