Άδεια για κατεδάφιση του Κέντρου Υγείας περιμένει ο Δήμος Μουζακίου

Κατεδάφιση Κ.Υ. Μουζακίου

Κοινή προσπάθεια για τον περιφερειακό

Ο Δήμος Μουζακίου είναι ο φορέας που θα αναλάβει την κατεδάφιση του κατεστραμμένου από την πλημμύρα κέντρου Υγείας κατόπιν συνεννόησης με την 5η ΥΠΕ.

Ήδη, εδώ και μία εβδομάδα έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο έγγραφο για την κατεδάφισή του και όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, έχει ενημερωθεί η πολεοδομία και αναμένεται κλιμάκιό της για να κάνει και τον τυπικό έλεγχο πριν δώσει την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις άδεια κατεδάφισης.

Την ίδια ώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Δημοτική Αρχή αλλά και στους κατοίκους του Μουζακίου για την συνεχιζόμενο «παροπλισμό» του περιφερειακού δρόμου από τις ζημιές που υπέστη.

Η αδυναμία χρήσης του επιβαρύνει σημαντικά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, με τον κ. Φάνη Στάθη να υπογραμμίζει πως πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως αυτές τις μέρες που υπάρχει lockdown, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν ασφαλτοστρώσεις, αλλά αν δεν διοχετευθεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στον περιφερειακό είναι θέμα χρόνου να υποστεί ζημιές το καινούργιο οδόστρωμα.

Προσδιορίζοντας τις εξελίξεις για τον περιφερειακό μας είπε πως είναι αρμοδιότητας του Δήμου Μουζακίου αλλά το μέγεθος και οι δυσκολία του έργου δεν επιτρέπουν να το διαχειριστεί μόνος του. Μας λείπει κυρίως η τεχνογνωσία, επισήμανε αλλά και το κόστος είναι μεγάλο

Γι αυτό έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια με την συμμετοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, υπουργού και βουλευτών, να δοθεί λύση υπό την εποπτεία της περιφέρειας και του υπουργείου υποδομών. Και ευελπιστούμε, συνέχισε, ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και δρομολόγηση ενεργειών αποκατάστασης.

Δείτε επίσης

Εικόνες σοκ από το Μουζάκι: Κατέρρευσε μέρος του Κέντρου Υγείας και τμήμα του περιφερειακού δρόμου

Καιρός: Ο Ιανός ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς μεσογειακούς κυκλώνες από το 1969

Στην Καρδίτσα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φώτο – βίντεο)

Μητσοτάκης: Γρήγορα οι αποζημιώσεις στη Καρδίτσα, δεν θα ανεχθώ καθυστερήσεις (φωτο)

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία