Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνας: Ο διευθυντής έστησε κανάλι για να μην μείνουν χωρίς μάθημα τα παιδιά

Διευθυντής φυλακών ανηλίκων έστησε κανάλι για να κάνουν τηλεκπαίδευση οι τρόφιμοι- Πηγή:womantoc.gr

Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή

Ο Πέτρος Δαμιανός που είναι διευθυντής φυλακών ανηλίκων της Αυλώνας έστησε κανάλι για να μην μείνουν χωρίς μάθημα τα παιδιά.

Λόγο της κατάστασης με τον ιό τα σχολεία των φυλακών είναι κλειστά και λόγο του ότι δεν επιτρέπετε η χρήση των υπολογιστών μέσα στα κελιά, οι ανήλικοι τρόφιμοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Αυτός ήταν ο λόγος που έκανε τον διευθυντή των φυλακών, Πέτρο Δαμιανό, να ψάξει να βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, και έτσι έγινε.

Έστησε ένα κανάλι μικρής εμβέλειας, με το στούντιο να βρίσκεται στα γραφεία των φυλάκων, όπου από εκεί παραδίδει μαθήματα που μεταδίδονται μέσα από τις τηλεοράσεις που υπάρχουν στα κελιά.

Τι δήλωσε ο διευθυντής των φυλάκων Πέτρος Δαμιανός

«Από σήμερα και μετά από μεγάλη προετοιμασία λειτουργούμε τηλεοπτικό εκπαιδευτικό δίκτυο στη φυλακή» όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, προσθέτοντας: «Με πολλή δυσκολία λόγω των κλειστών καταστημάτων, αλλά και με μεγάλη βοήθεια από πολλούς φίλους του σχολείου, προμηθευτήκαμε τα υλικά και τα καταφέραμε».

Σε μία συνέντευξη που έδωσε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό συμπλήρωσε ότι τον βασάνιζε καιρό αυτό το πρόβλημα, ότι τα παιδιά των φυλάκων δεν μπορούσαν καθόλου να κάνουν μαθήματα ούτε με φυσική παρουσία άλλα ούτε με τηλεκπαίδευση όπως συνέχιζαν τα υπόλοιπα παιδιά από το σπίτι τους, και αυτό γιατί σύμφωνα με τους κανονισμούς απαγορεύονται στα κελιά οι υπολογιστές.

Σκεφτόταν να δημιουργήσει ένα κανάλι που θα ήταν εσωτερικό και θα συντονιζόταν με τις τηλεοράσεις που διαθέτουν τα κελιά, ώστε να μεταδίδετε το μάθημα στα παιδιά.

Την σκέψη του αυτή όμως κατάφερε και την έκανε πραγματικότητα και σκεφτόταν κιόλας το πιο θα είναι το επόμενο του βήμα. Το επόμενο βήμα που ήθελε να κάνει ήταν να το επεκτείνει σε όλα τα σχολεία των φυλάκων.

Σκέφτοταν επίσης ότι τα Σαββατοκύριακα το κανάλι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κανάλι πολιτισμού, μόνο όμως αν το εγκρίνει το Υπουργείο.

Αυτό πιστεύει πως είναι μία καλή λύση για τα παιδιά αυτά ώστε να μπορούν να βλέπουν ταινίες, εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ ώστε αυτό να είναι ένα παράθυρο στη ζωή τους…

Πηγή: womantoc.gr

Δείτε επίσης:

Η ιστορία αλληλεγγύης πίσω από μια τρυφερή εικόνα

Ο 64χρονος παππούς με λεύκη που φτιάχνει μάλλινες κούκλες

Μια 5χρονη μοιράζει φαγητό σε άστεγους πουλώντας τις ζωγραφιές της

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία