Μια 5χρονη μοιράζει φαγητό σε άστεγους πουλώντας τις ζωγραφιές της

μοιράζει φαγητό 5 χρονη

Έβαλε σε δημοπρασία μια ζωγραφιά της στο Facebook

Το μεγαλείο της ψυχής της δείχνει μια 5χρονη η οποία μοιράζει φαγητό σε άστεγους πουλώντας τις ζωγραφιές της.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης και η 5χρονη Mya το απέδειξε αγοράζοντας φαγητό για τους άστεγους της πόλης της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή Mya συνειδητοποίησε πως υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο, χωρίς φαγητό και χωρίς τα πράγματα που χρειάζονται. Το 5χρονο κοριτσάκι θέλησε να βοηθήσει αυτούς τους  ανθρώπους και να τους προσφέρει ένα πιάτο φαγητό για τις γιορτές.

Για να μαζέψει λεφτά, έβαλε με τη βοήθεια των γονιών της σε δημοπρασία την παρακάτω ζωγραφιά της στο Facebook και οι προσφορές που έλαβε ήταν απίστευτες. Ο στόχος της ήταν να συγκεντρώσει 25 ευρώ για να δώσει φαγητό σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά στην πορεία διαπίστωσε πως μπορούσε να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερα χρήματα!

άστεγους

Τελικά, κατάφερε να μαζέψει 1.300 ευρώ με τα οποία εξασφάλισε σε 65 άστεγους ένα μέρος για να πάνε την ημέρα των Χριστουγέννων και να φάνε, να πλυθούν και να κοιμηθούν . Οι γονείς της, φυσικά, δηλώνουν ιδιαίτερα περήφανοι για την πράξη της κόρης τους και όλοι εμείς δηλώνουμε συγκινημένοι κάθε φορά που τα παιδιά μας δείχνουν το μεγαλείο τους!

Αν και η Χάλεϊ Φορτ είναι μόλις 9 χρονών, έχει ήδη κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους άστεγους και τους φτωχούς από ό,τι πολλοί από εμάς.

Αυτό το νεαρό κορίτσι ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο της κατασκευάζοντας κινητά καταφύγια για τους άστεγους, καλλιεργώντας φαγητό και παρέχοντας τους είδη προσωπικής υγιεινής!

Όταν η Φορτ ήταν 5 χρονών, ζήτησε από τη μητέρα της, τη Μιράντα, να βοηθήσει έναν άστεγο άνδρα που είδε στο Bremerton της Ουάσιγκτον, όπου ζει. Η μητέρα της δέχτηκε και τώρα συνεργάζονται για να βοηθήσουν τους άπορους. Ο άνδρας τον οποίο βοήθησε, ο Έντουαρντ, έχει γίνει πλέον φίλος της.

άστεγους

« Δεν φαίνεται σωστό να υπάρχουν άστεγοι. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα μέρος για να ζήσει. Έτσι, χτίζω τα καταφύγια για τους άστεγους ώστε να μην βρέχονται, να αισθάνονται ασφαλείς και να παραμένουν στεγνοί. », αναφέρει η Χάλεϊ.

Φέτος ο στόχος της Φορτ είναι να αυξηθεί η τροφή σε 250 κιλά (από 113 κιλά), να κατασκευαστούν 12 καταφύγια και να παραδοθούν χιλιάδες προϊόντα μπάνιου και είδη υγιεινής

άστεγους

Χάρη στις εκπτώσεις, κάθε καταφύγιο κοστίζει μόνο $ 300 για την κατασκευή.

άστεγους

Παίρνει κάποια βοήθεια και καθοδήγηση από τους γονείς της, αλλά η ίδια κάνει το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής. Τα στεγασμένα και με παράθυρα καταφύγια 2.4 × 1.2μ. είναι χτισμένα με παλέτες, ανακυκλωμένη μόνωση από denim και τροχούς έτσι ώστε να μπορούν να μετακινηθούν.

Δείτε επίσης:

Η 16χρονη Ελληνίδα που κάνει «καριέρα» στο Διάστημα

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία