Κολομβία: Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα

Κολομβία: Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα

Τo 2021 θα ξεκινήσει με το δεξί πόδι για τους τετράποδους φίλους μας

Στην Κολομβία μετατρέπουν μία παλιά φυλακή σε ένα κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα.

Για επτά χρόνια, το παλιό Κέντρο Φυλακών της Σαραγόσα στο δήμο Soacha, όπου βρίσκεται δίπλα στην πόλη Μπογκοτά, στην Κολομβία, είναι εγκαταλειμμένο και η δομή του είναι ένας άδειος χώρος για τον οποίο οι δήμαρχοι πρότειναν έργα που δεν έγιναν ποτέ για διάφορους λόγους.

Έτσι αποφασίστηκε ότι αυτός ο χώρος θα ήταν πολύ χρήσιμός για να γίνει ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, όπου θα τους παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα.

Κολομβία: Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα -Πηγή: pet-sitting.gr

Η Soacha είναι σήμερα μια από τις περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες για την κακοποίηση και την παραμέληση των ζώων στη χώρα, και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα.

Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση της Cundinamarca, και τον δήμαρχο της Soacha αλλά και τον σημερινό δήμαρχο του δήμου, Juan Carlos Saldarriaga, να δώσει προτεραιότητα σε ένα έργο όπου θα μπορέσουν να βοηθηθούν όλα αυτά τα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα ζωάκια.

Κολομβία: Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα -Πηγή: pet-sitting.gr

Η Σαραγόσα αποτελούσε αντικείμενο αγωγών και συζητήσεων λόγω των πολλών ετών που δεν χρησιμοποιούνταν αφού ήταν φυλακή και διορθωτικό ίδρυμα.

Στην αρχή είχε αποφασιστεί πως θα γινόταν ένα καταφύγιο για τους άστεγους ανθρώπους, ωστόσο, με την άφιξη του Saldarriaga στη θέση, αυτή η ιδέα όμως καταρρίφθηκε και έδωσε τη θέση της σε ένα σχέδιο που ωφέλησε τα ζώα λόγω των υψηλών ποσοστών και των περιπτώσεων κακοποίησης που έλαβαν.

Κολομβία: Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα -Πηγή: pet-sitting.gr

Το έργο εγκρίθηκε και πήρε την άδεια για να γίνει το πρώτο Κέντρο Πρόνοιας Ζώων του δήμου, ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο θα κατασκευαστεί και θα έχει αρκετές τροποποιήσεις έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες λειτουργίες όπως είναι οι περιπτώσεις διάσωσης και εγκατάλειψης, επιπλέον θα παρέχει υπηρεσίες υιοθεσίας, στείρωσης, χειρουργεία για τη θεραπεία πιο συγκεκριμένων περιπτώσεων, χώροι για μεγαλύτερα ζώα και χώρους αναψυχής.

Τα σκυλάκια και τα γατάκια θα έχουν προτεραιότητα στο κέντρο καθώς είναι ο πληθυσμός που έχει τα περισσότερα προβλήματα, θα έχει επίσης τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα είδη που χρειάζονται οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες. Στο καταφύγιο θα υπάρχουν κτηνίατροι εμπειρογνώμονες και άτομα που ανήκουν στο δήμο.

Κολομβία: Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα -Πηγή: pet-sitting.gr

Μετατρέπουν μία φυλακή σε κέντρο πρόνοιας για τα άστεγα ζώα στην Κολομβία

Τα είδη που θα έχουν προτεραιότητα είναι σκύλοι και αιλουροειδή, που δεν έχουν ιδιοκτήτη και έχουν μάθει για αυτά αστυνομικές επιχειρήσεις ή που φτάνουν λόγω καταγγελιών κατάχρησης.

Η Rosa Herrera, που είναι μέλος της ομάδας Προστασίας και Προστασίας των Ζώων της Cundinamarca, δήλωσε στο El Tiempo ότι: Τo 2021 θα ξεκινήσει με το δεξί πόδι για τα τριχωτά ζωάκια.

Μέχρι στιγμής, το έργο είχε κάποια προβλήματα με τις άδειες κατασκευής, 1.400 εκατομμύρια πέσος που θα είναι η πρώτη επένδυση του κέντρο. Τον Σεπτέμβριο αποκτήθηκαν οι απαραίτητες άδειες και, τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, ξεκίνησε η διαδικασία αναδιαμόρφωσης του χώρου όπου θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες.

Το φυσικό περιβάλλον θα έχει αρκετές ανακαινίσεις που, μαζί με την προσαρμογή των χώρων για τα ζώα, θα είναι ένας χώρος όπου οι κάτοικοι του δήμου θα μπορούν να βρουν μια λύση στα προβλήματα των γούνινων κουταβιών τους και, με τον ίδιο τρόπο, να βοηθήσουν εκείνους που βρίσκονται σε συνθήκες ανεπαρκείς.

Πηγή: pet-sitting.gr

Δείτε επίσης: Πειραιάς: Νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην ακτή

Γατάκι με σύνδρομο Down: Eνέπνευσε βιβλίο που διδάσκει σε παιδιά να αποδέχονται τις διαφορές τους

Αδέσποτες γατούλες: Το φαγητό που τις προστατεύει και δεν κοστίζει

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία