Συνεδριάζουν εκτάκτως την Κυριακή οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7 Νοεμβρίου, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν ανοικτά τις αντιδράσεις τους, με την πλειονότητα των παρατάξεων να έχει αποφασίσει την απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τη διαδικασία.

Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε με ψήφους των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, ΠΕΚ και Παρεμβάσεων την απόσυρση των υποψηφίων από τις εκλογές.

Για το λόγο αυτό, θα συνεδριάσει εκτάκτως αυτή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η ΕΛΜΕ Τρικάλων, προκειμένου να αποφασίσει τι θα πράξει, ενώ αναμένεται να πάρει απόφαση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων.

Πάντως, σε τοπικό επίπεδο έχουν αποφασίσει να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους, σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν υλοποιήσει τα αιτήματα τους από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ενώ από την ΕΛΜΕΤ η Πρωτοβουλία Καθηγητών και η Αγωνιστική Συσπείρωση.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Οι παρατάξεις θα ζητήσουν από όλους τους υποψηφίους των να καταθέσουν γραπτώς τις παραιτήσεις τους.

Η ΟΛΜΕ ζητά να μη γίνουν οι εκλογές τα Σάββατα , αλλά εργάσιμη ημέρα, όπως ίσχυε έως τώρα, και να αναβληθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Παράλληλα, καλεί τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν με την ίδια διαδικασία, που θα ακολουθήσει η ΟΛΜΕ, την συντεταγμένη και ταυτόχρονη απόσυρση των ψηφοδελτίων όσων παρατάξεων συμφωνούν για τα ΠΥΣΔΕ και τα ΑΠΥΣΔΕ και σε περίπτωση διενέργειας εκλογών να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή.

Δείτε επίσης