Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας επίσημα όλοι οι Δήμοι της Π.Ε. Καρδίτσας

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν επίσημα σήμερα (21/9) μετά το Δήμο Αργιθέας και οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού Καρδίτσας, σε κάποιους ωστόσο υπάρχαν τμήματά τους που βρισκόταν ήδη από παλαιοτέρες θεομηνίες σε αυτή την κατάσταση και έτσι θα δοθεί παράταση.

Σημειώνουμε ότι τα έγγραφα που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασ. Παπαγεωργίου έχουν ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις για κάθε Δήμο:

Δήμος Σοφάδων (η απόφαση εδώ)

Αποφασίζει την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκτός από τις Κοινότητες Πασχαλίτσας και Γεφυρίων της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων και τις Κοινοτήτες Γραμματικού και Λεονταρίου της Δημοτικής Ενότητας Ταμασίου, του Δήμου Σοφάδων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις,  πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι Κοινότητες Πασχαλίτσας και Γεφυρίων της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων και οι Κοινότητες Γραμματικού και Λεονταρίου της Δημοτικής Ενότητας Ταμασίου του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 7 σχετική Απόφαση με ημερομηνία λήξης 23-11-2020 λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 21-05-2020. Για τις ανωτέρω Κοινότητες παρατείνετε η Απόφαση κήρυξής τους (7
σχετικό) έως και 18 Μαρτίου 2021 μετά και την εκδήλωση των έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 18-09-2020 (ισχυρές βροχοπτώσεις).


Δήμος Μουζακίου (η απόφαση εδώ)

Αποφασίζει την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκτός από τις Κοινότητες Μουζακίου, Ανθοχωρίου, Βατσουνίας, Αμυγδαλής, Πόρτης, Οξυάς, Δρακότρυπας, Ελληνοκάστρου, Κρυοπηγής και Πευκόφυτου της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου του Δήμου Μουζακίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 και 19-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι Κοινότητες Μουζακίου, Ανθοχωρίου, Βατσουνιάς, Αμυγδαλής, Πόρτης, Οξυάς, Δρακότρυπας, Ελληνοκάστρου, Κρυοπηγής και Πευκόφυτου της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας (8 σχετικό) έως 06-01-2021 λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 06-07-2020 και 07-07-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Εφόσον συντρέχουν λόγοι μπορείτε να επανέλθετε με νεότερο αίτημα παράτασης κήρυξης, για τις ανωτέρω περιοχές λίγο πριν την ημερομηνία λήξης της υφιστάμενης κήρυξης (06-01-2021).


Δήμος Παλαμά (η απόφαση εδώ)

Αποφασίζει την παράταση της 7 σχετικής Απόφασης κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία λήγει στις 05-10-2020, για την ολοκλήρωση του έργου της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 20-11-2019 στις παραπάνω περιοχές, αλλά και για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στην παραπάνω περιοχή σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά.

Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 08 Απριλίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.


Δήμος Καρδίτσας (η απόφαση εδώ)

Αποφασίζει την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά  φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα (η απόφαση εδώ)

Αποφασίζει την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκανστις 18-09-2020 στην παραπάνω περιοχή.Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε επίσης