Βόλος: Γονιός απείλησε με μήνυση διευθυντή σχολείου …γιατί ο γιός του πήρε απουσία για μη χρήση μάσκας

Προστριβές και δυσαρέσκεια έχει φέρει σε ορισμένες περιπτώσεις στη σχολική κοινότητα η χρήση της προστατευτικής μάσκας, με τους εκπαιδευτικούς να καταβάλουν προσπάθειες να εξομαλύνουν την κατάσταση χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω ζητήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από το 7ο Λύκειο Βόλου, όπου στα μέσα της εβδομάδας μαθητής δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις καθηγητή την ώρα του μαθήματος, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο νεαρός δεν φορούσε την προστατευτική μάσκα, έχοντάς την στο χέρι του. Ο εκπαιδευτικός τον κάλεσε να τη φορέσει στο πλαίσιο των εντολών του υπουργείου Παιδείας για τη χρήση της στις σχολικές αίθουσες.

Ο μαθητής δεν συμμορφώνονταν παρά τις παρατηρήσεις, με συνέπεια ο καθηγητής να του ζητήσει να βγει έξω, ενώ στο απουσιολόγιο καταγράφηκε ωριαία απουσία. Το παιδί αντέδρασε ενημερώνοντας τον κηδεμόνα του, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο για να διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας απείλησε πως θα κινηθεί νομικά με την υποβολή μήνυσης κατά του διευθυντή και παράλληλα θα δημοσιοποιήσει το θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση. Η «Θ» επικοινώνησε με τον διευθυντή του 7ου Λυκείου, ο οποίος δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να διαψεύσει το γεγονός. Ωστόσο, ανέφερε πως όποια ζητήματα και αν προκύπτουν λύνονται, με τη χρήση παιδαγωγικών μεθόδων και παράλληλα υπάρχει επικοινωνία με τους γονείς στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρόσθεσε ακόμα πως σε γενικές γραμμές οι μαθητές συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των καθηγητών για τη χρήση μάσκας, παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές δυσφορούν με την εφαρμογή του μέτρου. Ορισμένοι κυκλοφορούν με κατεβασμένες μάσκες, αλλά μετά τις παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών τις ανεβάζουν, όμως η πλειοψηφία λειτουργεί βάσει των διατάξεων που ισχύουν υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως σε άλλα Λύκεια του Βόλου παρατηρείται μια χαλαρότητα στη χρήση μάσκας, ιδιαίτερα στα διαλείμματα τα μισά παιδιά φοράνε μάσκα και τα υπόλοιπα όχι, με τους καθηγητές να επιχειρούν να τα συνετίσουν, αλλά εις μάτην…

e-thessalia.gr

Δείτε επίσης