Τρίκαλα: Προς υλοποίηση οι κυκλικοί κόμβοι σε ΟΣΕ και Ελευθερίας

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει σιγά σιγά η κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων τον σιδηροδρομικό σταθμό και στη διάβαση των τρένων, στον δρόμο προς Αγία Μονή από τη δημοτική Αρχή Τρικκαίων.

Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και οι παρεμβάσεις εντάσσονται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Τρικκαίων με τίτλο «ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ- ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ». Όπως ανέφερε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα. Βασιλένα Μητσιάδη είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στη δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου διαμέτρου d=17.00μ. στη διασταύρωση των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων και θα μπουν νέα φωτιστικά και κιγκλίδωμα στο τμήμα του κόμβου που περικλείεται από τις οδούς Αθ. Εργάνης και Αλεξάνδρας. Επίσης, θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευρυπίδου και Καβράκου διαμέτρου d=18.60μ, θα πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού Καβράκου από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Ευριπίδου και στους κόμβους και στις διαχωριστικές νησίδες δημιουργούνται χώροι πρασίνου.

Επίσης προβλέπονται η αναμόρφωση της οδού Ελευθερίας με: ανακατασκευή και διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, δημιουργία χώρων πρασίνου και φυτεύσεις, εργασίες οδοφωτισμού, τη δημιουργία είκοσι (20) ελεγχόμενων, διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης, η κατασκευή διαχωριστικής νησίδας πρασίνου, πλάτους 1,00μ στο τμήμα της οδού Ευριπίδου που ενώνει τους δύο κυκλικούς κόμβους και τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού επ’ αυτής και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, απαγόρευση στάθμευσης και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου επί της οδού Ευριπίδου.

Επίσης, θα γίνει πεζοδρόμηση της οδού Καβράκου από το ύψος της Ζωοδόχου Πηγής έως και την οδό Ευριπίδου και δημιουργία χώρου πρασίνου, μεταφυτεύοντας τα δέντρα του παρακείμενου πάρκου που καταργείται λόγω του κόμβου, θα κατασκευαστεί διαχωριστική νησίδα πρασίνου πλάτους 1,0μ επί της οδού Ασκληπιού στα τμήματα Ζ. Πηγής και Καβράκου και τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού, θα γίνει αναμόρφωση της τριγωνικής νησίδας στην συμβολή της οδού Καβράκου, θα δημιουργηθεί δίκτυο κίνησης πεζών, με κατασκευή σε διαβάσεων πεζών με πρόβλεψη για ΑμεΑ κ.ο.κ..

Η μελέτη έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000 € και αφορά, τις συγκεκριμένες εργασίες, τις εργασίες για πεζοδρόμια στις οδούς Καποδιστρίου και Γαριβάλδη και μεταφορά δικτύων Κοινής Ωφέλειας.

Δείτε επίσης