Ο κορονοιός δεν πτόησε τους Τρικαλινούς προπονητές

Ο Σύνδεσμος Προπονητών  Ποδοσφαίρου Ν. Τρικάλων καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού, η οποία μας απομάκρυνε από τους αγωνιστικούς χώρους, οργάνωσε και συμμετείχε σε μία σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια  που είχαν στόχο την επιμόρφωση των μελών της 

Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, ο Σύνδεσμος μας οργάνωσε τέσσερα διαδικτυακά σεμινάρια τα οποία παρακολούθησαν αρκετά μεγάλος αριθμός  συναδέλφων από όλοι την Ελλάδα και την Κύπρο . Συγκεκριμένα:

1ο διαδικτυακό σεμινάριο την 24-04-2020 με θέμα’’ Ο σχεδιασμός ενός μικρόκυκλου κατά την αγωνιστική περίοδο’’ με εισηγητή τον .κ Ρούσση Σωτήριο ,προπονητή φυσικής κατάστασης ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.

2ο διαδικτυακό σεμινάριο την 04-05-2020 με θέμα ‘’ Λειτουργική δύναμη στο ποδόσφαιρο’’ με εισηγητή τον κ. ChristianBeguerBaigorri ,προπονητή φυσικής κατάστασης( άμεσος συνεργάτης του προπονητή  Τomas Christiansen  σε ομάδες της Κύπρου(ΑΠΟΕΛ) και του Βελγίου)

 3ο διαδικτυακό σεμινάριο την 06-05-2020 με θέμα ‘’ Ανάπτυξη του Μοντέλου Παιχνιδιού’’  με εισηγητή τον κ. ΤiagoMoutinho, προπονητή Ποδοσφαίρου (Πονφεραντίνα Β Ισπανίας).

4ο διαδικτυακό σεμινάριο την 14-05-2020 με θέμα ‘’Ψυχολογική και Βιολογική εξέλιξη του παιδιού στις επιμέρους  ηλικίες ανάπτυξης ‘’  με εισηγητή τον  κ. Μπέκα Ευάγγελο , προπονητή φυσικής κατάστασης (Ακαδημία ΠΑΕ Παναθηναϊκός)

Σε αυτό το σημείο  ο ΣΠΠΝ Τρικάλων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Ρούσση Σωτήριο (προπονητή φυσικής κατάστασης ΠΑΕ Ατρόμητου)   ,  ο οποίος  με την γνώση  του, την εμπειρία και την ανιδιοτελή προσφορά του προς τον Σύνδεσμο μας, βοήθησε να μετουσιωθούν σε   πράξη τα ανωτέρω σεμινάρια.

Επιπλέον τα μέλη του συνδέσμου μας,   χάρη στην έγκαιρη ενημέρωση τους από τον Σύνδεσμο μας, , παρακολούθησαν πληθώρα  διαδικτυακών σεμιναρίων  που διοργάνωσαν άλλοι ΣΠΠ της χώρας .Ενδεικτικά αναφέρονται :

Την 30-04-2020 ‘’Παρουσίαση ολοκληρωμένης προπονητικής μονάδας της ομάδας της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός  με εισηγητές  το τεχνικό τιμ της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός  Δώνης Γεώργιος  (Προπονητής)- Αγγελίνας Σεραφείμ  (Βοηθός Προπονητή) –Γεωργίτσας Γρηγόριος (Προπονητής Φυσικής Κατάστασης) –Μαλιαρίτσης Παναγιώτης Προπονητής Τερματοφυλάκων και διοργανωτή ΣΠΠ Αθήνας

Την 01-05-2020 με θέμα’’  Χτίσιμο επίθεσης από πίσω ( Buildup)‘’  με εισηγητή τον κ. Αναστασίου Γιάννη (πρώην προπονητή ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Ατρόμητου) και διοργανωτή ΣΠΠ Ν. Βοιωτίας.

Την 02-05-2020 ΄΄Μικρόκυκλος Παρουσίαση Προπονητικών Μονάδων με εισηγητή τον κ. Άκη Μάντζιο ( Προπονητής Ποδοσφαίρου ΠΑΕ Λαμίας )

Επίσης την ίδια μέρα  «Εξισορροπώντας το φορτίο της φυσικής κατάστασης και της τακτικής στο ποδόσφαιρο.» με εισηγητή τον κ. Ρούσση Σωτήριο (Προπονητή φυσικής κατάστασης ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ) και διοργανωτή ΣΠΠΝ. Χανίων

Την 04-05-2020 ‘’Επιθετική Μετάβαση ‘’ με εισηγητή τον κ. Πετράκη Γιάννη  (Πρώην Προπονητή ποδοσφαίρου ΠΑΣ Γιάννενα ) και διοργανωτή ΣΠΠΝ . Αχαΐας

Την 07-05-2020 » Προπόνηση  Ταχύτητας  στο  Ποδόσφαιρο » με εισηγητή  τον κ. ΜΠΕΚΑ  ΒΑΓΓΕΛΗ  (Προπονητής φυσικής κατάστασης Ακαδημίας ΠΑΕ Παναθηναϊκού) και διοργανωτή ΣΠΠΝ Λακωνίας

Την 13-05-2020  Ανάλυση συστήματος 1-4-2-3-1 » και «Τακτική ανάλυση της φάσης μετάβασης με εισηγητή τον κ. Βούζα Βασίλειο και διοργανωτή την ΠΕΠΠΠΕ.

Την 14-05-2020.  «Οργανωτική και τακτική προσέγγιση εβδομαδιαίου πλάνου πέντε προπονήσεων και αγώνα σε αγωνιστική περίοδο επαγγελματικού επιπέδου » με εισηγητή τον κ. Αλεξιάδη Αλέξανδρο  προπονητής UEFA Pro, Ακαδημιών ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και διοργανωτή ΣΠΠΝ. Βοιωτίας .

Την 02-06-2020 πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση   των μελών και συζητήθηκαν θέματα    που αφορούν την λειτουργία και οργάνωση του Συνδέσμου ,την υποβολή προτάσεων  που αφορούν το ερασιτεχνικό  και αναπτυξιακό πρωτάθλημα , την επαγγελματική υποβοήθηση των μελών  μας  και αποφασίσθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΤ  κ. Μπουτζιώλη  Αθανάσιο .

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την ΕΠΣ Τρικάλων, συναντήθηκαν την 05-06-2020  με τον Πρόεδρο την ΕΠΣΤ  κ. Μπουτζιώλη Αθανάσιο  και κατατέθηκαν από την πλευρά του Συνδέσμου προτάσεις που αφορούν την    πρόοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ,  την βελτίωση του αναπτυξιακού πρωταθλήματος καθώς  και προτάσεις που αφορούν την  επαγγελματική υποβοήθηση των προπονητών μελών του Συνδέσμου. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΤ υποσχέθηκε  ότι θα εξετάσει  τις προτάσεις μας και θα προσπαθήσει να τις  υλοποιήσει στο βαθμό που αυτές 

είναι εφικτές.

Την 17-06-2020 κατόπιν υποδείξεως της ΠΕΠΠ διενεργήθηκαν εκλογές στον Σύνδεσμό μας για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής .

Η νέα ΕΕ του Συνδέσμου και τα καθήκοντα των μελών της είναι η εξής :

Ψύχος Βίκτωρ Πρόεδρος

Ευαγγέλου Σπύρος  Α΄ Αντιπρόεδρος

Βατής Ευστράτιος   Β΄Αντιπρόεδρος

Λουλές Γεώργιος   Γεν. Γραμματέας

Παπακυρίτσης Νικόλαος Αν. Γεν. Γραμματέας

Γουργούλιας Κωνσταντίνος Ταμίας

Σαρακατσάνος Αχιλλέας Αν.  Ταμίας

Τέλος  την 27 -28 /06/2020, ο Πρόεδρος   και ο Γεν. Γραμματέας  του Συνδέσμου συμμετείχαν ως εκπρόσωποι  του Συνδέσμου στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΠΕΠΠ που έλαβε χώρα στο Λουτράκι Κορινθίας .

Ο ΣΠΠ Ν. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών θα συνεχίσει τις δράσεις με στόχο την τεχνική κατάρτιση και επιμόρφωση των προπονητών ποδοσφαίρου , την επαγγελματική  περιφρούρηση και την εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την κατοχύρωση των συμφερόντων των προπονητών ποδοσφαίρου.

Για την ΕΕ

Ο Πρόεδρος Ψύχος Βίκτωρ

Ο Γεν. Γραμματέας Λουλές Γεώργιος

Δείτε επίσης