Κλοπή μαμούθ στον Βόλο: Επιστολή Δεληγεώργη σε Χρυσοχοΐδη – Καταγγέλει εμπλοκή αστυνομικών

Νέες αποκαλύψεις κάνει σήμερα, δύο χρόνια μετά την ληστεία – μαμούθ που απασχόλησε ολόκληρη την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Δεληγεώργη, Νικόλας Δεληγεώργης, μιλώντας αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr.

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το TheNewspaper.gr τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς του 2018 άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα διαμερίσματος στην οδό Κουμουνδούρου, και έκλεψαν το αστρονομικό ποσό του 1.500.000 ευρώ μαζί με οκτακόσιες χρυσές λίρες.

Η υπόθεση απασχόλησε όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ για ημέρες ήταν το πρώτο θέμα της τοπικής επικαιρότητας.

Δυόμισι χρόνια μετά, ο γνωστός ευεργέτης του Βόλου μιλάει στο TheNewspaper.gr για την περιπέτεια αυτή.

«Τα χρήματα τα έκλεψαν από το σπίτι του αδερφού μου. Στο σπίτι μπήκαν με μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού και αυτό μπορώ να το αποδείξω. Δεν έψαξαν. Δεν έκαναν τίποτα άνω κάτω. Πήγαν κατευθείαν όπου υπήρχε χρυσάφι. Και δίπλα στις χρυσές λίρες υπήρχαν τα χρήματα. Συμπτωματικά τα βρήκαν» λέει ο κ. Δεληγεώργης.

Η δεύτερη άγνωστη κλοπή σε άλλο σπίτι της οικογένειας

Όταν έγινε η κλοπή στον Βόλο, η οικογένεια Δεληγεώργη απουσίαζε στην Αθήνα, όπου εκεί διατηρούν άλλο σπίτι, στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. «Είχαμε πάει για να περάσουμε τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς και μόλις πληροφορηθήκαμε για την κλοπή επιστρέψαμε άρον άρον» εξομολογείται ο κ. Δεληγεώργης.

Όμως, τρεις ημέρες αργότερα, και προσπαθώντας να συνέλθουν από το σοκ της κλοπής – μαμούθ, ειδοποιήθηκαν από τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, οτι είχαν διαρρήξει και το σπίτι τους εκεί, αφαιρώντας μάλιστα ένα πολύ μεγάλη χρηματικό ποσό σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα πολύ μεγάλης αξίας.

«Στην Αθήνα, παραβίασαν την κλειδαριά και έκαναν το σπίτι άνω κάτω. Έψαχναν να βρούνε οτιδήποτε αξίας. Πιθανολογώ ότι ήταν οι ίδιοι δράστες, οι οποίοι γνώριζαν οτι εμείς μετακινηθήκαμε για τον Βόλο, λόγω της πρώτης κλοπής και είχαν την ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι» δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο Νικόλας Δεληγεώργης.

«Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η Αστυνομία μέχρι σήμερα»

Δυόμισι χρόνια μετά τις δύο κλοπές, η Αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τους δράστες και να τους εντοπίσει.

«Έχω σοβαρές υπόνοιες οτι ήταν μπλεγμένοι αστυνομικοί στην υπόθεση αυτή. Έχω ήδη αποστείλει έγγραφο και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στη σημερινή, στον κ. Χρυσοχοίδη, με το οποίο τους ζητώ να ψάξουν και στους κόλπους της Αστυνομίας. Δεν έχουμεκανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Ούτε από κάμερες εντόπισαν κάτι; Ούτε από κινητά τηλέφωνα;

Είναι δυνατόν να έχει γίνει μία κλοπή μαμούθ, όμοια της οποίας δεν έχει ξαναγίνει στον Βόλο και να μη μπορεί η Αστυνομία να βρει τους δράστες;» αναρωτιέται ο ευεργέτης.

Η επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Νικόλας Δεληγεώργης στην επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ζητά:

Να επιληφθεί της υπόθεση κλιμάκιο από την Αθήνα

Να ερευνηθεί που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ οι αστυνομικοί του Βόλου και να εξεταστούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Να αρθεί το απόρρητο και να συλλεχθεί υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα, όπως στην περίπτωση της γυναίκας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

Το μήνυμα στους τοπικούς πολιτικούς

Σήμερα, ο Νικόλας Δεληγεώργης πήρε την πρωτοβουλία να στείλει ένα γραπτό μήνυμα σε όλους τους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Μουλά και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο με το οποίο τους ζητεί αν παρέμβουν ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

volos.100.2.1
α 4

Πηγή: thenewspaper.gr

Δείτε επίσης