Μειώθηκαν οι διακομιδές από το ΕΚΑΒ στη Λάρισα, υπάρχει όμως «βομβαρδισμός» τηλεφωνημάτων – Τι ρωτούν οι Λαρισαίοι καλώντας το 166

Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» με τον «αόρατο» εχθρό που ονομάζεται κορωνοϊός, αλλά μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δίνουν μεγάλο αγώνα στην καθημερινότητα που ζούμε πλέον υπό τον φόβο του νέου ιού και η προσπάθειά τους είναι αν μη τι άλλο συγκινητική.

Στη Λάρισα οι διασώστες δίνουν την δική τους «μάχη» και συνεχίζουν να επιτελούν σπουδαίο έργο. Σύμφωνα με Λαρισαίους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, υπάρχει μεγάλη μείωση των περιστατικών που μεταφέρονται στα νοσοκομεία της πόλης τις τελευταίες ημέρες και αυτό οφείλεται σαφώς στο ότι ο πληθυσμός της Λάρισας μένει στο σπίτι.

Όπως σημειώνουν στο onlarissa.gr οι εργαζόμενοι, οι πολίτες δεν τηλεφωνούν πια με το παραμικρό όπως γινότανε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά το σκέφτονται δεύτερη φορά. Φυσικά τα εμπύρετα περιστατικά με έντονα συμπτώματα γενικότερα, είναι αυξημένα.

Επιπλέον τα τηλέφωνα για τροχαία έχουν ελαχιστοποιηθεί από την στιγμή που υπάρχει η απαγόρευση της κυκλοφορίας και ελάχιστοι κυκλοφορούν πια για να πάνε στην εργασία τους ή για κάποια άλλη επείγουσα δουλειά.

Ωστόσο τα τηλεφωνήματα έχουν αυξηθεί κατά πολύ κάθε μέρα από Λαρισαίους πολίτες στο 166 και οι ερωτήσεις που κάνουν είναι οι συνηθισμένες πια: «Έχω αυτά τα συμπτώματα, πείτε μου τι να κάνω…».

Μάλιστα αρκετοί τονίζουν ότι ενώ έχουν τηλεφωνήσει στον ΕΟΔΥ για να λάβουν οδηγίες ή και στον προσωπικό τους ιατρό και πάλι θέλουν να πάρουν μια δεύτερη γνώμη και από το κέντρο του ΕΚΑΒ το οποίο και εμπιστεύονται πολύ.

Αθανασία Παύλου

Δείτε επίσης