Δίωξη κατά εργολάβου για 45χρονο που απανθρακώθηκε στα Λεχώνια

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για το εργατικό ατύχημα που είναι γίνει τον Μάρτιο του 2018, στα ψυγεία Αλεξόπουλου στα Κ. Λεχώνια και είχε βρει τραγικό θάνατο ένας 45χρονος εργάτης Αλβανικής καταγωγής και πατέρας τριών παιδιών, όταν ξέσπασε πυρκαγιά και δεν πρόβαλε να βγει από το κτίριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που ανέλαβε την προκαταρκτική, η οποία καθυστέρησε εξαιτίας αναμονής εγγράφων υπηρεσιών, παραπέμπει με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τον εργολάβο σε δίκη, ενώ αθώωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ψυγεία Αλεξόπουλος», διότι δεν προκύπτει συμμετοχή του στην πυρκαγιά που προκλήθηκε από οξυγονοκόλληση και ήρε γρήγορα διαστάσεις.

Το τραγικό ατύχημα είχε γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018 την ώρα που στο παλιό κτίριο βρισκόταν τρία άτομα που έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης. Φαίνεται ότι η πολυουρεθάνη που κάλυπτε τους τοίχους των παλιών ψυγείων ανεφλέγη, με αποτέλεσμα το κτίριο να «λαμπαδιάσει» σχεδόν αμέσως και να καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό που φαινόταν και από το Βόλο. Στο σημείο πήγαν 44 πυροσβέστες με 18οχήματα και από άλλες πόλεις της Θεσσαλίας που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά το απόγευμα της ίδιας μέρας, αφού όμως υποχώρησε η σκεπή των εγκαταστάσεων.

Οι δύο από τους τρεις εργαζόμενους κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο χωρίς να πάθουν το παραμικρό, αλλά ο 45χρονος εργάτης Αλβανικής καταγωγής, δεν ήταν τόσο τυχερός, καθώς εγκλωβίστηκε, πιθανόν από τους πυκνούς καπνούς και βρέθηκε σε εσωτερική σιδερένια σκάλα, ώρες αργότερα, σχεδόν απανθρακωμένος.

magnisianews.gr

Δείτε επίσης