Επεκτείνεται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑ Τρικάλων

Το πράσινο φως για την θέσπιση ειδικού τιμολογίου κατανάλωσης νερού για τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, για τους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) θα εγκρίνει το Δ.Σ. Τρικκαίων, στην ερχόμενη συνεδρίαση του.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αυτή την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα. Ειδικότερα, για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους προβλέπεται ποσοστό έκπτωσης 50% με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, όπως οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000,00 € για τους τρίτεκνους και για τους πολύτεκνους 2.500 € για κάθε επί πλέον τέκνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tv10.gr, για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) προτείνεται ποσοστό έκπτωσης 50% και εφαρμόζεται το ειδικό τιμολόγιο στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 80% και άνω ή προστατευόμενων μελών με αναπηρία 80% και άνω, που βαρύνουν τον υπόχρεο της παροχής, στις περιπτώσεις οικογένειας με 2 άτομα με αναπηρία 67% και άνω που συγκατοικούν και στις περιπτώσεις ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου ΑΜΕΑ, τίθεται η προϋπόθεση για οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000,00 €. Ενώ, για το Κοινωνικό τιμολόγιο για δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) προβλέπεται ποσοστό έκπτωσης 50%.

Το κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου μόνο ο υπόχρεος της παροχής είναι δικαιούχος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και όχι κάποιο από τα προστατευόμενα ή φιλοξενούμενα μέλη.

Δείτε επίσης