Γ.Ν.Τ: Μία άδεια μητρότητας κλείνει την παιδιατρική

Συνεχίζονται και εντείνονται, -απόλυτα δικαιολογημένα- οι αντιδράσεις για το  κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Τ.

Να ξεκαθαρίσουμε,  λοιπόν, σήμερα, γιατί έκλεισε η Παιδιατρική και αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή τη χρονική στιγμή.

Λοιπόν η παιδιατρική το τελευταίο διάστημα λειτούργησε  οριακά με το απολύτως απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Αντί λοιπόν να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού ο Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, στην άδεια μητρότητας ,που ζήτησε ένας παιδίατρος της Κλινικής και έτσι λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού έκλεισε η κλινική.

Απόλυτα νόμιμο το δικαίωμα του παιδιάτρου,  να ζητήσει άδεια μητρότητας (έχει ένα μωρό λίγων μηνών και ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να κάνει χρήση της άδειας μητρότητας μέχρι να γίνει 6 ετών).

Απόλυτα Νόμιμο όμως και το δικαίωμα του Νοσοκομείου, να ζητήσει να κάνει χρήση, της άδειας, αφού πρώτα ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Πάνω από το ατομικό συμφέρον και το ατομικό δικαίωμα υπάρχει το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Έπρεπε να σκεφτούν πρώτα τα παιδιά, όλων των Τρικαλινών, που μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη και μετά τον γιατρό και την άδεια μητρότητας.

Φαίνεται όμως πως ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας έχει άλλες προτεραιότητες και βλέπει κάτω από άλλο πρίσμα το ατομικό και το γενικό συμφέρον.

Εύχομαι να μη συμβεί κανένα δυσάρεστο περιστατικό και να μην έχει ολέθριες συνέπειες για κανένα παιδί το κλείσιμο της παιδιατρικής αυτό το χρονικό διάστημα.

ΤΟ «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Δείτε επίσης