Κανένας αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία των Τρικάλων

Το ζήτημα του αντισεισμικού ελέγχου στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιώργο Καΐκη.

Όπως κατέγραψε το tv10.gr ο κ. Καΐκης έθεσε εκ νέου το θέμα, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και στη δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων, διότι «παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της “ Λαϊκής Συσπείρωσης” εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχουν δρομολογήσει κανένα πρόγραμμα και δεν έχουν κανένα σχεδιασμό για την αντισεισμική θωράκιση».

«Τι μέτρα θα πάρει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση;» ανέφερε.

Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έχει έρθει σε επαφή με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΤΕΕ για το θέμα.

«Ζητήσαμε από την Ν.Ε. να μας ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να προβούμε σε ελέγχους για την αντισεισμική προστασία των σχολείων. Είμαστε σε επαφή και περιμένουμε» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Τι ισχύει

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος «στο δήμο Τρικκαίων υπάρχουν 38 σχολικές μονάδες που έχουν κατασκευαστεί πολύ πριν το 1985, φτάνοντας ακόμα και στο 1874, και αποτελούν το 35% του συνόλου των σχολικών μονάδων του δήμου, ενώ δεν έχει παρθεί απολύτως κανένα μέτρο προστασίας σε δεκάδες σχολικά συγκροτήματα, όπου φοιτούν χιλιάδες μαθητές και που έχουν χτιστεί, κυρίως, πριν από τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959 και του 1984.

Δείτε επίσης