Κάτοικοι & καταστηματάρχες επί της Απόλλωνος: «Ένα άλλο γιοφύρι της Άρτας»

Η κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην οδό Απόλλωνος είναι λίγο πολλή γνωστή, αφού η ανάπλαση των πεζοδρομίων εξελίχθηκε σε πονοκέφαλο για κατοίκους και καταστηματάρχες, καθώς το έργο ακόμα δεν έχει τελειώσει, δημιουργώντας προβλήματα.

Αγανάκτηση -όπως κατέγραψε το TV10.gr– που γνωστοποιήθηκε και επισήμως στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, όπου αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών έκανε παρέμβαση, ζητώντας την επίσπευση των εργασιών, καθώς και την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα.


«Έργο που έχει εξελιχθεί κυριολεκτικά σε «άλλο γεφύρι της Άρτας. Ξεκίνησε στις 3/6 και αισίως κλείσαμε 4 μήνες, με συνεχές κλείσιμο του δρόμου και απομόνωση των καταστημάτων, χωρίς ταυτόχρονα να προχωρά κανονικά το έργο» ανέφερε εκ μέρους των επαγγελματιών ο κ. Κώστας Ντάκος.

Ο κ. Ντάκος έκανε με αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί «ο εργολάβος έφτιαξε πρόχειρα κουτιά, χωρίς προδιαγραφές τα οποία και αυτά ξηλώθηκαν κι αυτό το «ράβε – ξήλωνε» συνεχίστηκε και φτάσαμε Σεπτέμβριο».

«Όλα αυτά τα λάθη τα οποία έχετε παραδεχθεί (επιστολή Δημάρχου) τα πληρώνουμε εμείς με σχεδόν καταστροφικές συνέπειες, αφού πλέον “δεν πατάει άνθρωπος στα καταστήματα”. Η ζημιά είναι μεγάλη και ανεπανόρθωτη, μας δώσατε τη χαριστική βολή» υπογράμμισε.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι έγινα λάθη, σημειώνοντας ότι «βιάστηκε η Τεχνική Υπηρεσία και δεν ήρθε σε συνεννόηση με τη ΔΕΑΥΤ. Γίνονται προσπάθειες να λυθεί άμεσα το πρόβλημα».

Σήμερα, το πρωί στο σημείο που γίνονται παρεμβάσεις βρέθηκε η αντιδήμαρχος Έργων κα. Βασιλένα Μητσιάδη, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, της ΔΕΥΑΤ και ο εργολάβος ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των εργασιών.

Δείτε επίσης