Στην κορυφή των Αγράφων ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης

Την Κυριακή 8.9.2019 η ομάδα του ΟΠΟΠ πραγματοποίησε ανάβαση στο «Ντελιδίμι», μια από τις πολλές κορυφές που συνθέτουν την οροσειρά των Αγράφων και έχει υψόμετρο 2.163μ.

Ως σημείο συνάντησης είχαμε ορίσει το Δημαρχείο της Πύλης και στις 7:00 πμ η εννιαμελής ομάδα μας ξεκίνησε για την περιοχή του Φουντωτού. Έπειτα από μία περίπου ώρα ταξιδιού φτάσαμε στον οικισμό Φουντωτό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.260μ. και από εκεί ξεκινήσαμε την προσέγγιση της κορυφής.

Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και μας έκανε την χάρη να έχει συννεφιά, γεγονός που έκανε πιο άνετη την ανάβαση μιας και από το σημείο που ξεκινήσαμε μέχρι και την κορυφή το βουνό αποτελείται από χαμηλή βλάστηση. Οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν απαράμιλλης ομορφιάς καθώς βρεθήκαμε να περπατάμε σε μία χρυσαφένια θάλασσα από στάχυα και άλλα φυτά. Το βουνό κοντά στην κορυφή είναι αρκετά απότομο, ωστόσο η θέα που σου προσφέρει σε κάνει να μην καταλαβαίνεις την κούραση.

Έπειτα από δυόμιση περίπου ώρες ανάβασης φτάσαμε στην πολυπόθητη κορυφή και μετά τα απαραίτητα μαθήματα γεωγραφίας αλλά και αρκετές φωτογραφίες, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Μία πηγή κοντά στο σημείο που είχαμε αφήσει τα αυτοκίνητα ήταν η καλύτερη αποθεραπεία μετά από 6 περίπου ώρες διαδρομής, με τους πιο τολμηρούς να βουτάνε κιόλας στα παγωμένα νερά της. Τη φανταστική αυτή ημέρα έκλεισε η ζεστή υποδοχή που μας χάρισαν οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού Λεοντίτου.

Η καλή παρέα, η κρύα μπύρα και τα τηγανιτά λουκάνικα που μας πρόσφερε ο Παπα-Χρήστος κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο της κεντρικής πλατείας ήταν ο απόηχος μιας κουραστικής αλλά και γεμάτης υπέροχες αναμνήσεις ημέρα.

Για τον Ο.Π.Ο.Π. Σπύρος Μάστορας

opop (1)

opop (2)

opop (3)

opop (4)

opop (5)

opop (6)

opop (7)

opop (8)

opop (10)

Δείτε επίσης