Έντονο ενδιαφέρον για την ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων

Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας στα Τρίκαλα.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων το πρωί της Τετάρτης στην .αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Η ημερίδα άνοιξε με την ομιλία του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Λάμπρου Μαργαρίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στα ένδικα μέσα και τις μεταβατικές διατάξεις που αφορούν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο Πρόεδρος Εφετών, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χρήστος Νάστας, μίλησε για τις ποινές (κύριες – παρεπόμενες) επιμέτρησης της ποινής (Γενικοί Κανόνες Μείωσης της Απειλούμενης Ποινής – Συρροή εγκλημάτων) Μεταβατικές Διατάξεις που αφορούν τον Ποινικό Κώδικα.

Ακολούθως, η Εφέτης, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βαρβάρα Πάπαρη, μίλησε εκτενώς για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής – μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής – δικαστική άφεση της ποινής – εκτιση της ποινής, θέματα που αφορούν τον Ποινικό Κώδικα.

Τέλος, για την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας – ποινική συνδιαλλαγή – ποινική διαπραγμάτευση – ποινική διαταγή, θέματα που αφορούν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μίλησε ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελος Μπακέλας.

Δείτε επίσης