Τοξικολογικές εξετάσεις ζήτησε ο υπάλληλος των φυλακών Βόλου

Να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις για να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι χρήστης ναρκωτικών και προόριζε το χασίς για προσωπική του ανάγκη, ζήτησε από την Εισαγγελία ο 50χρονος υπάλληλος των φυλακών Βόλου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 50χρονος, που εργάζεται ως βοηθητικό προσωπικό στις φυλακές Βόλου, εμφανίστηκε στα Δικαστήρια του Βόλου με δύο δικηγόρους και ζήτησε αναβολή, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του, για να καταθέσει στον ανακριτή τη Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε κρατείται.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα και για λαθρεμπόριο σε βαθμό πλημμελήματος, εξαιτίας των λαθραίων τσιγάρων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ζήτησε να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, αφού δήλωσε πως είναι χρήστης ναρκωτικών.

Το βέβαιο είναι ότι σε βάρος του θα κινηθούν και πειθαρχικές διαδικασίες, καθώς για το θέμα ενημερώθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ξεκινήσει ΕΔΕ και εκτιμάται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απόλυσής του από τη θέση που κατέχει.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο κατηγορούμενος φέρεται να διακινούσε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ναρκωτικά σε κρατούμενους των Φυλακών Βόλου, οι οποίοι είναι νεαροί αλλοδαποί από διαφορετικές χώρες.

Σε περίπτωση καταδίκης του από το εφετείο κακουργημάτων, ο 50χρονος εργαζόμενος κινδυνεύει με πολύ βαριά ποινή 10 ως 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 500.000 €.

Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου, πριν μπει στον χώρο της φυλακής όπου εργάζεται, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τρία πλαστικά φιαλίδια με υγρό άγνωστης χημικής ουσίας, ναρκωτικό δισκίο και είκοσι έξι πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ένσημη ειδική ταινία φορολόγησης.

magnesianews.gr