Ο Δημήτρης Γκολοβράντζας καταγράφει την ιστορία των Κουτσομυλίων

Γευτήκαμε το πέρασμά του, από τις δομές του Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, ως Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού και Προέδρου επί σειρά ετών του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο λόγος, για τον Δημήτρη Γκολοβράντζα.

Θαυμάσαμε την οξυδέρκεια και διορατικότητα του ότι η πόλη θα γίνει τουριστικός προορισμός, προβάλλοντάς την στον Παγκόσμιο ιστό και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντας το όνομα «Μύλος των Ξωτικών», αφού και η μεταπτυχιακή του εργασία στηρίχτηκε στον Νερόμυλο και τη μεταφόρτωσή του σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Χθες, στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του στον χώρο της συνοικίας του, θαυμάσαμε τις γνώσεις του και το επιστημονικό του χάρισμα, καθώς καθήλωνε το κοινό και διήγειρε συναισθήματα μέσα από ένα οπτικό-ακουστικό υλικό διαφανειών της Ιστορικής, Πολιτισμικής και Κοινωνικής εξέλιξης της συνοικίας των «Κουτσομυλίων».

Συγκροτημένη προσωπικότητα, πηγαίο χιούμορ, ανήσυχο πνεύμα, υπηρέτης της Έρευνας και των Γραμμάτων, είναι μερικά από τα γνωρίσματα, που κοσμούν τον «ανήσυχο» και διαχρονικά «έφηβο» Δημήτρη Γκολοβράντζα.

Μεταφέρουμε από τον πρόλογο του βιβλίου του, το πάθος και τον ζήλο που δείχνει για τα Τρίκαλα και την ιδιαίτερη του συνοικία:

«…Αυτό το λιγοστό φως από τις μνήμες των προγόνων της συνοικίας μου «Κουτσομύλια», προσπάθησα να φέρω στο βιβλίο, για να το έχουν οι επόμενες γενιές» και λίγο πιο κάτω σημειώνει «μέχρι που «καίει το καντήλι μου» έχω πολλά να δώσω στην οικογένειά μου, στη συνοικία μου Κουτσομύλια αλλά και στην πόλη μου».

Ο Δημήτρης Γκολοβράντζας, ως υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δήμαρχο τον Γιώργο Καΐκη έχει απόθεμα ιδεών και προτάσεων να δώσει στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.