Ξεκίνησαν οι κλοπές …αρνιών στα Τρίκαλα ενόψει Πάσχα

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα -και φέτος- ξεκίνησαν τις επιδρομές οι ζωοκλέφτες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tv10.gr μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν κτηνοτρόφο στο Μεγαλοχώρι, όταν πήγε στο μαντρί του και διαπίστωσε πως έλειπαν 5 αρνιά.

Ειδοποίησε την Αστυνομία, όπου λίγες ώρες αργότερα βρήκαν τον κλέφτη, βρήκαν και τα αρνιά σε στάβλο του χωριού, με τον ζωοκλέφτη να συλλαμβάνεται.

Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και στην Λάρισα, όπου μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας εξιχνιάστηκαν, δύο περιπτώσεις ζωοκλοπής που διαπράχθηκαν σε περιοχές του νομού Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν ως δράστες τέσσερα άτομα, ηλικίας 30, 32, 42 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με κλοπή αμνοεριφίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην επιχείρηση του 42χρονου, όπου εντοπίστηκαν 96 σφάγια αμνοεριφίων, εκ των οποίων τα 16 διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος είχε αφαιρέσει από περιφραγμένο αγρόκτημα στη Λάρισα με σκοπό να τα πουλήσει στον 52χρονο.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 42χρονος μαζί με τους άλλους τρεις δράστες χθες τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν αφαιρέσει τα υπόλοιπα 80 αμνοερίφια από κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τα είχαν εκφορτώσει στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου.

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τα σφάγια αφαιρεθέντων αμνοεριφίων, το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, το χρηματικό ποσό των 2.030 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.