Κλασσικές πατάτες γιαχνί ή μήπως κάτι διαφορετικό;

Ένα ακόμη κλασσικό λαδερό, για τη μέση ελληνική οικογένεια και πολύ διαδεδομένο τις ημέρες νηστείας όπως στην περίοδο που διανύουμε! Τι θα λέγατε όμως να το αλλάξουμε λιγάκι και να το κάνουμε ακόμη πιο δελεαστικό;

Η σημερινή μου πρόταση λοιπόν γιαχνί με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

3-4 μέτριες πατάτες( 1 πατάτα περίπου ανά μερίδα)

1 μεγάλη συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους

1 μεγάλο κρεμμύδι

2-3 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό

1μεγάλο καρότο

1 πιπεριά Φλωρίνης

αλάτι , πιπέρι, δάφνη, 4-5 μπαλάκια μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους ,ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μανιτάρια που τα κόβουμε σε μεγάλα. Από την αρχή όλα μαζί στην κατσαρόλα με τη σαλτσούλα και 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο , τόσο απλό!

 

τα μανιτάρια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, με ελάχιστες θερμίδες και καθόλου λιπαρά!

Εάν το συνδυάσουμε με τυράκι φέτα και φρέσκια σαλάτα έχουμε ένα υπέροχο και ισορροπημένο γεύμα!