Μεγάλο ενδιαφέρον στα Τρίκαλα για τη ρίγανη του Κόζιακα

Με στόχο την ενημέρωση όλων όσων αναζητούν διέξοδο στον αγροτικό τομέα, σε μια προσπάθεια να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά και να καθοδηγήσει εκείνους που ήδη ασχολούνται με τη γεωργία, το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργάνωσε σήμερα μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα.

Όπως κατέγραψε το tv10.gr η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης ταυτοποίησης Ρίγανης Κόζιακα και οι δυνατότητες αξιοποίησής της» έλαβε χώρα στην αίθουσα του επιχειρηματικού φορέα και πολλοί ήταν οι Τρικαλινοί που συμμετείχαν, προκειμένου να θέσουν σειρά ερωτήσεων και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναφορά για την έναρξη των διαδικασιών ταυτοποίησης άλλων αυτοφυών φυτών, όπως το μπιτούνι, το άγριο τριαντάφυλλο, η μέντα, το τσάι του βουνού και το μελισσόχορτο.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία της Διευθύντριας Ερευνών του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ Ελένης Μαλούπα, με θέμα «Ρίγανη Κόζιακα: παρουσίαση του προγράμματος και των δυνατοτήτων του».

Ακολούθως, η Κύρια Ερευνήτρια του «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ Φωτεινή Μυλωνά, αναφέρθηκε στη «Μοριακή ταυτοποίηση της ρίγανης του Κόζιακα».

Για τον «Ποσοτικό και ποιοτικό προσδιορισμό αιθέριων ελαίων στη ρίγανη του Κόζιακα» μίλησε η Κύρια Ερευνήτρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Κατερίνα-Μαργαρίτα Κουκ, ενώ η Εντεταλμένη Ερευνήτρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου αναφέρθηκε στις «Δυνατότητες δημιουργίας τοπικών καινοτόμων προϊόντων ΑΦΦ υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Τέλος, για τις «δυνατότητες αξιοποίησης των αυτοφυών ειδών του Κόζιακα» μίλησε ο Δόκιμος Ερευνητής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Νίκος Κρίγκας.