Τέσσερα άλογα νεκρά μέσα σε στάβλο στην Πύλη – ΒΙΝΤΕΟ

Από αστυνομικούς του Α.Τ Πύλης Τρικάλων συνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος όχι μόνο εγκατέλειψε το σοβαρότατα τραυματισμένο άλογο του με αποτέλεσμα το ζώο να κείτεται για μέρες στα χωράφια αβοήθητο, αλλά και σε στάβλο της ιδιοκτησίας του βρέθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άλογα νεκρά σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, καθώς και στην αυλή του σπιτιού του εντοπίστηκαν οστά αλόγων.


Το κουβάρι αυτού του εγκλήματος σε βάρος ιπποειδών άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαρτίου όταν φιλόζωοι ενημερώθηκαν για ένα άλογο που κείτεται αβοήθητο σ΄ένα χωράφι κοντά στη Πυλή.

Άφησε το τραυματισμένο άλογο να αργοπεθαίνει σε χωράφι…

Το ζώο ήταν σοβαρότατα τραυματισμένο γι αυτό και κάλεσαν κτηνίατρο ειδικό στα ιπποειδή για να το εξετάσει. Η ευθανασία, όπως τους είπε, ήταν μονόδρομος. Όμως αυτό δεν μπορούσε να συμβεί καθώς λόγω της ώρας καμιά αρμόδια αρχή (Διεύθυνση Κτηνιατρικής, Εισαγγελία) δεν έδινε εντολή, για να απαλλαγεί από το μαρτύριο του και ο κτηνίατρος δεν μπορούσε να δράσει αυτοβούλως. Έτσι το άλογο πέρασε ακόμα μια μαρτυρική κυριολεκτικά νύχτα με διαλυμένο το πόδι του άσχημα χτυπημένο στο σώμα του.

 

Το ενδιαφέρον των φιλόζωων έφερε στην επιφάνεια το έγκλημα σε βάρος τόσων αλόγων…

Ο ιδιοκτήτης του αλόγου ουσιαστικά εντοπίστηκε εξαιτίας του ενδιαφέροντος που έδειξαν εξ αρχής οι φιλόζωοι οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης κάλεσαν την αστυνομία. Από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Πύλης πληροφορήθηκαν ότι την Τρίτη 12 Μαρτίου ελιχε πράγματι συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα εκεί, και ένα αυτοκίνητο είχε χτυπήσει ένα άλογο, που παραπατούσε, αλλά τότε είχε βρεθεί ο ιδιοκτήτης του αλόγου πήρε το ζώο από το σημείο που είχε γίνει το τροχαίο και το εγκατέλειψε σε ένα χωράφι σ΄ένα χωράφι σε μια απόσταση ενός χιλιομέτρου από την περιοχή του ατυχήματος.

Σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε το τραυματισμένο άλογο υπάρχει μια σταβλική εγκατάσταση και μετά από έρευνα που έκαναν οι ίδιοι το βράδυ της Πέμπτης – αφού έψαχναν σε ποιόν ενδεχομένως ανήκει το ζώο – εντοπίστηκαν τυχαία τα πτώματα τεσσάρων αλόγων.

Τα πτώματα των αλόγων σε προχωρημένη σήψη  

Χθες οι αστυνομικοί εντόπισαν οστά αλόγων και στην αυλή του σπιτιού του συλληφθέντα και όταν του ζήτησαν να τους πάει στον στάβλο του για να κάνουν έλεγχο και εκεί ο ίδιος τους πήγε σε άλλο σημείο από αυτό στο οποίο ήταν τα πτώματα των ιπποειδών, για τα οποία όμως οι φιλόζωοι είχαν ήδη καταθέσει στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ. Πλέον για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και το οπτικοακουστικό υλικό είναι αδιάψευστη απόδειξη του πως αντιμετωπίζονται και αυτά τα ζώα στη χώρα μας…

zoosos.gr