Στο Νοσοκομείο Τρικάλων ο υπ. Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας

Για την λειτουργία του Νοσοκομείου Τρικάλων ενημερώθηκε σήμερα ο καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Όπως κατέγραψε το tv10.gr στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Νομό Τρικάλων, ο κ. Κουρέτας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το ΓΝΤ, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Δημήτρη Παρθένη, ενώ συνομίλησε με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά την ξενάγησή του, ο κ. Κουρέτας εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το τοπικό νοσηλευτικό Ίδρυμα και εξήρε το έργο που γίνεται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αναφερόμενες στις θέσεις του για τη δημόσια υγεία και ερωτηθείς για το εάν η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στη δημόσια υγεία, ο κ. Κουρέτας σημείωσε πως έχει εξειδικεύσει τις απόψεις του και υπάρχουν πολλές δυνατότητες.

Ο ίδιος ασκώντας κριτική στην νυν Περιφερειακή Αρχή, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζει το έργο της, αλλά δεν έδωσε την βαρύτητα που έπρεπε στην δημόσια υγεία και παρέμεινε στην παλιά συνταγή, με επίκεντρο τους δρόμους και τις υποδομές.

Από την πλευρά του ο κ. Παρθένης δήλωσε πως ο κ. Κουρέτας έχει κάνει φαντασμαγορικά πράγματα, ειδικά στη ιστορία του τυρόγαλου – κέικ, ενός προϊόντος μηδαμινής αξίας που αποτελούσε το υπ΄ αριθμόν ένα λόγο ρύπανσης των ποταμών, μετατρέποντάς το σε υπερτροφή.