Μηνύματα δημιουργικότητας από μικρούς «επιστήμονες» στα Τρίκαλα

Μηνύματα δημιουργικότητας και μάθησης έστειλαν περίπου 100 ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας.

Όπως κατέγραψε το tv10.gr ο διαγωνισμός διεξήχθη σήμερα στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο, όπου συμμετείχαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Θεσσαλία.

Οι μικροί επιστήμονες, με αγάπη και μεράκι, με φαντασία και δημιουργικότητα, παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους που είχε τα εξής θέματα:

– για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά»,

– για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες)

– για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Smart Cities»,

Ο διαγωνισμός, που έχει ως στόχο να προάγει την ευγενή άμιλλα και ενισχύσει τις δεξιότητες των εφήβων και των παιδιών, διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς  WRO Hellas και STEM Robotics Academy.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η γενική ιδέα του διαγωνισμού, είναι η διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον διαγωνισμό στα Τρίκαλα.