Η κοπή Βασιλόπιτας στο Θεσσαλικό Σύλλογο Νυρεμβέργης

Στις 9 Φλεβάρη, στη σάλα του συμπατριώτη μας Σπύρου Βαβίτσα, ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και Περιχώρων ΜΕΤΕΩΡΑ έκοψε την πίτα του, παρουσία σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου, των μελών και των φίλων του που κι αυτή τη φορά κατέκλυσαν την αίθουσα.

Μετά από τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του προέδρου μας, κυρίου Βασίλη Φουρκιώτη, ο ιερέας της πόλης μας, αιδεσιμότατος πατήρ Σωτήριος, ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευημερία και καλή πρόοδο στα παιδιά. Η τυχερή της βραδιάς αναδείχθηκε η οικογένεια Ρομπιέ Γεωργίου – Παπαστεργίου Αθανασία στην κλήρωση της χρυσής λίρας των μελών.

Τα χορευτικά του συλλόγου υπό τη μέριμνα της χοροδιδασκάλας κυρίας Λίλιας Αραπογιάννη και τη φροντίδα της κυρίας Γεωργίου (υπευθύνου χορευτικού) παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. Ακολούθησαν δημοτικοί, λαϊκοί, νησιώτικοι, Σμυρναίικοι και Πολίτικοι χοροί από τα τρία χορευτικά του συλλόγου και ένα επίσης όμορφο πρόγραμμα από το χορευτικό της Ελληνικής Κοινότητας Ερλάνγκεν το οποίο συνέβαλε δυναμικά στην εκδήλωση του Θεσσαλικού συλλόγου αποσπώντας θετική κριτική.

Η δημοτική ορχήστρα του Δημήτρη Λαμπρούση από τη Φραγκφούρτη και ο βιρτουόζος στο μπουζούκι Χρήστος Βάγγος (Σβάμπαχ) ανέβασαν το κέφι στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Και του χρόνου με υγεία!

Η Γραμματέας

Γεωργία Μαχαιρά

Φωτο:  Ο π. Σωτήριος ευλογεί τη Βασιλόπιτα

Φωτο:  Το μεγάλο χορευτικό ενθουσιάζει το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα.