Σπανός και Κόστιτς τα φαβορί για την τεχνική ηγεσία του Α.Ο Τρίκαλα

Ο Θωμάς Γράφας όπως ενημερωθήκατε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Trikalascore αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Α.Ο Τρίκαλα

‘Αμεσες ήταν οι κινήσεις της κυανέρυθρης διοίκησης προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη και στο τραπέζι έχουν πέσει δύο δυνατά ονόματα για την κατηγορία.

Το ένα από αυτά είναι ο πολύπειρος για τα δεδομένα της Football League Δημήτρης Σπανός, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο πλέον κατάλληλος για να ανεβάσει μία ομάδα στην παραπάνω κατηγορία.

Πέρυσι οδήγησε τον ‘Αρη στη Σούπερλιγκ, ενώ φέτος μέχρι πρότινος κοουτσάρισε την Κέρκυρα, αφήνοντάς τη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το δέυτερο όνομα αφορά το Σέρβο Μίλος Κόστιτς.

Ο Μίλος Κόστιτς γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1971 και ως κόουτς είχε μακρά θητεία στις «μικρές» εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Συγκεκριμένα, από το 2007 έως το 2013 διετέλεσε προπονητής των εθνικών ομάδων U17 και U19 της Σλοβενίας.

Στη συνέχεια, επιχείρησε το «άνοιγμα» εκτός των τειχών και ανέλαβε ρόλο ασίσταντ κόουτς στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς τον πήρε μαζί του στο Βελιγράδι, ως συνεργάτη, ο συμπατριώτης του τεχνικός, Σλάβισα Στογιάνοβιτς.

Ακολούθησε νέα συνεργασία με τον ίδιο προπονητή και πάλι στο ρόλο του ασίσταντ, αυτή τη φορά στο Βέλγιο και στη Λιρς, ενώ προς το τέλος της βελγικής θητείας του, ο Κότσιτς (πάντοτε στη Λιρς) είχε ως πρώτο προπονητή (για μικρό χρονικό διάστημα) τον – αδοκήτως θανόντα στα 51 του – Γάλλο τεχνικό, Ολιβιέ Γκιγιού.

Η πρώτη του απόπειρα ως πρώτος προπονητής εκτός Σλοβενίας, σημειώθηκε στο πρωτάθλημα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, όταν προσλήφθηκε από τη Ζελέζνιτσαρ. Δυστυχώς, για εκείνον, όμως, η παρουσία του ήταν συντομότατη, καθώς μετά από – μόλις – έξι αγώνες, βρέθηκε εκτός ομάδας…

Ακολούθησε τον Οκτώβριο του ’16, μέχρι τον Μάρτιο του ’17 το πεντάμηνο πέρασμά του από τον Αχαρναϊκό, για να καταδείξει ότι πρόκειται για έναν τεχνικό, ο οποίος κατόρθωσε να μακροημερεύσει μόνο ως κόουτς των «μικρών» εθνικών στη χώρα του και ως δεύτερος προπονητής.

Τον Αύγουστο του 2017 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή.