Θεσσαλοί απ’ όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στην Καρδίτσα και συζήτησαν για τη Θεσσαλία του μέλλοντος

«Ο ρόλος των αποδήμων για την Θεσσαλία του μέλλοντος» είναι το αντικείμενο του παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών που, από το πρωί της Κυριακής 12 Αυγούστου, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καρδίτσα.

Οι εργασίες του 10ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, ξεκίνησαν περίπου στις 10:30 το πρωί στο ξενοδοχείο thessalikon grand και, παρότι η εποχή είναι δύσκολη, υπήρχε αρκετός κόσμος στην αίθουσα που φιλοξένησε τις εργασίες.

Ανάμεσά τους οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλα Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο βουλευτής Τρικάλων του ίδιου κόμματος κ. Σάκης Παπαδόπουλος, οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Τρικάλων κ.κ. Αλεξάκος και Παπαπστεργίου (οι προαναφερόμενοι, απεύθυναν και χαιρετισμό, όπως και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Τιμόθεου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων), ο Αστυνομικός Δ/ντης Καρδίτσας κ. Γατσουνιάς, ο πρώην Γερουσιαστής κ. Κρις Σπύρου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας, πρόεδροι Ομοσπονδιών Θεσσαλών απ’ όλο τον κόσμο και φυσικά δεκάδες Θεσσαλοί απ΄ όλο τον πλανήτη.

Ιδρύεται Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών

Στα αξιοσημείωτα του Συνεδρίου η εισήγηση από την πλευρά του Προέδρου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής κ. Στεφάνος Κούτρας, για ίδρυση Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, καθώς, όπως είπε στην κάμερα του KarditsaLive.Net, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι σε όλους τους Δήμους της περιφέρειας στην χώρα μας, έχουν ιδρυθεί σύλλογοι Θεσσαλών.

10 χρόνια Συνέδρια

Στο KarditsaLive.Net, μίλησε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Γκίκας, που αρχικά θύμισε ότι τα παγκόσμια Συνέδρια Θεσσαλών ξεκίνησαν και πάλι από το νομό Καρδίτσας πριν 10 χρόνια και συγκεκριμένα από το Μουζάκι.

Συνέχισε τονίζοντας ότι σήμερα Θεσσαλοί απ’ όλο τον κόσμο συναντώνται στην Καρδίτσα για να πουν τους πόνους και τις χαρές τους, ν’ ανταλλάξουν απόψεις και να θίξονυν θέματα που αφορούν τους ίδιους και τον τόπο τους.

Ακόμα ο κ. Γκίκας, απαντώντας σε ερώτησή μας, είπε ότι οι Θεσσαλοί και οι ¨Έλληνες του εξωτερικού ακούνε για τον τόπο τους και συγκινούνται. Έχω δύο καρδιές, μας είπε χαρακτηριστικά, μία στο εξωτερικό και μία στην Ελλάδα.

Οι εισηγήσεις

Οι βασικές εισηγήσεις του Συνεδρίου έγιναν από τέσσερις νέους Θεσσαλούς, γεγονός που έθιξε ο κ. Γκίκας, και συγκεκριμένα από τον Θωμά Καραγιάννη-Κρανίδη, Χημικό Μηχανικό που είχε θέμα «Οι κρυφοί θησαυροί της Θεσσαλίας, από την πατρίδα στον κόσμο», από τον Πολιτικό Επιστήμονα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Ν. Κουτσιμπογιώργο, με θέμα «Η ανάπτυξη της Θεσσαλίας και ο σημαντικός ρόλος των Απόδημων Θεσασαλών», από τον φοιτητή Ιατρικής κ. Θεοχάρη Γιαννακόπουλο με θέμα «Ο απόδημος «Ασκληπιός» στην σύγχρονη κοινωνία» και από την Γεωπόνο Άρτεμις Πυργιώτη με θέμα «Αγροτοδιατροφικά Θεσσαλικά Προϊόντα: Με το βλέμμα στο μέλλον».

Πηγή:karditsalivenet.gr