Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι την συνάντηση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους στο θέμα των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη το οποίο έθεσε στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες, αλλά και σε κατ’ ιδίαν επαφές με τους ηγέτες, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στην οποία και θα φανούν οι διαθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης πάντως, εκτιμούν ότι ο «σουλτάνος» θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το θέμα ως «μοχλό εκβιασμού».

Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το θέμα θα τεθεί στην συνάντηση των δύο ηγετών εκτιμώντας μάλιστα ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα αναγκαστεί να πεί κάτι για την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πηγή: real.gr