Μικρά μικρά…και Νεοδημοκρατικά

Με μια πρόχειρη ματιά εντοπίσαμε πάνω από 20-25 άνδρες και γυναίκες που ενδιαφέρονται για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο την ΝΔ. Συμπέρασμα όταν κλείσει το ψηφοδέλτιο με 6 υποψήφιους  οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να φτιάξουν ποδοσφαιρική ομάδα και να παίζουν στο πρωτάθλημα «παρηγοριάς».

Έλαμψε δια της απουσίας του φέρελπις νέος πολιτικός και πολλά πικρόχολα σχόλια ακούστηκαν. Το κορυφαίο πάντως ήταν πώς βραχυκύκλωσε το GPS και έχασε τον δρόμο για την «Νεράϊδα». Νεοδημοκρατικές κακοήθειες.

Στην καθαρά  γαλάζια σύναξη ένα κόκκινο της φωτιάς έκανε την διαφορά. Ο λόγος για το εντυπωσιακό κατακόκκινο φόρεμα της Μάνης Γιαννοτάκη, που παρέπεμπε στην γνωστή ταινία: «Η γυναικάρα με τα κόκκινα».

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους γαλάζιους εκλεγμένους που έπιασαν «στασίδι» στα πρώτα τραπέζια ο δήμαρχος Κων/νος Μαράβας προτίμησε τα ορεινά παρέα με τους συνεργάτες του.

Παρών στον χορό και ο ψυχίατρος κ.Χρήστος Λιάπης που ακούγεται ότι ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο. Γεγονός πάντως είναι πως ένας ψυχίατρος είναι πάντα απαραίτητος.

Οι σερβιτόροι προφανώς κατόπιν εντολής σταμάτησαν να σερβίρουν μόλις άρχισε η ομιλία. Λογικό αφού εκείνη την ώρα προτεραιότητα είχε η πνευματική τροφή, που ελάμβαναν οι Νεοδημοκράτες από τον Καραμανλή.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή δίπλα του από τα δεξιά – τιμής ένεκεν φαντάζομαι- ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπαγιώτης. Από τα αριστερά καμαρωτός-καμαρωτός ήταν ο γραμματέας κ. Κουτσονάσιος για να συμπληρώνει το ντεκόρ αντί για γλάστρα. Εξάλλου είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος είναι λάτρης της δημοσιότητας.

Πάνω από 500 άτομα έδωσαν το παρών. Πριν από τρία χρόνια όταν κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε οι μισοί. Σημεία των καιρών.

Μέσα στην αίθουσα κάπνιζε το τσιγαράκι του εκπρόσωπος του πρώτου βαθμού τοπικής  αυτοδιοίκησης αψηφώντας το γεγονός ότι παρών ήταν και ο «αρχιστράτηγος» της αντικαπνιστικής εκστρατείας δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου.

Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ανιψιός του εθνάρχη που φέρει και το όνομα του. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο κοινό σημείο που έχουν, γιατί κατά τα άλλα «πέρασε και δεν ακούμπησε» από τον εθνάρχη ο ανιψιός.

Όταν τελείωσε η ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή άρχισε το πήγαινε – έλα των στελεχών και των εν δυνάμει υποψηφίων από τραπέζι σε τραπέζι για χαιρετούρες και φωτογραφίες. Οι εκλογές βλέπετε πλησιάζουν.

Από τα μικρόφωνα ακουγότανε συνεχώς αριθμοί αυτοκινήτων που εμπόδιζαν στο πάρκινγκ. Μάλλον θα πρέπει στην τοπική ΝΔ εκτός από θέματα πολιτικής ενημέρωσης να εντάξουν και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Τα περισσότερα χειροκροτήματα και με διαφορά εισέπραξε μόλις ακούστηκε το όνομα του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Ακολούθησαν οι Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος και από κει και πέρα κάτι λίγα χλιαρά χειροκροτήματα.

Η ΝΔ είναι προ των «πυλών της εξουσίας» και αυτό κάνει στελέχη, μέλη και φίλους να είναι σε κατάσταση αναμονής με την προσμονή της γλυκιάς μέθης που χαρίζει η εξουσία. Χαμόγελα, αισιοδοξία, ομοψυχία γιατί η εξουσία ενώνει…

Σε τέσσερις κυρίως ανέρχονται οι κατηγορίες των παρευρισκομένων. Οι καλοβολεμένοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι επίσης καλοβολεμένοι «γιαλαντζί» αγωνιστές, αυτοί που έχουν πιάσει στασίδι στο προθάλαμο της εξουσίας για να κάνουν πράξη τα ρουσφέτια τους όταν πάρουν την εξουσία και η τέταρτη που δυστυχώς είναι και οι μειοψηφία, οι ιδεολόγοι αγωνιστές της παράταξης που από τα χρόνια του εθνάρχη Καραμανλή υπηρετούν ανιδιοτελώς την παράταξη.

Μεγάλος συνωστισμός υπήρχε από τους Νεοδημοκράτες να φωτογραφηθούν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, οπότε λογική ακούστηκε η πρόταση -μεταξύ σοβαρού και αστείου- να πάρουν με χαρτάκι σειρά προτεραιότητας όπως στις τράπεζες για να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Πόλος έλξης για πολλούς αποτέλεσε το τραπέζι που καθόταν η πρόεδρος του «ΘΕΛΩ» και προσωπική φίλη του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Το όνομα της ακούγεται πολύ έντονα ότι θα είναι από τα δυνατά χαρτιά του ψηφοδελτίου, γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα το ενδιαφέρον των μελών της ΝΔ να ανταλλάξουν μαζί της απόψεις για τις εκλογές που αναμένονται σε εύλογο χρονικό διάστημα.