Αγριογούρουνο κρασάτο

1 ½ κιλό αγριογούρουνο
1 κούπα λάδι
2 κούπες μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα

για τη σάλτσα:
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ (άνθος αραβοσίτου, που λένε)
ζουμί από το κρέας

Υλικά
λάδι – μαυροδάφνη – αλάτι – πιπέρι – μπαχάρι – δάφνη – ρίγανη – κρασί – κορν φλάουρ – ζωμός

Εκτέλεση
Αποβραδίς μαρινάρουμε το κρέας με κόκκινο κρασί. Δηλαδή το περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη και το διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να το μαγειρέψουμε.

Την άλλη μέρα βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα, όσο να σκεπαστεί ο πάτος και λίγο παραπάνω. Μόλις αρχίσει να καίει, σοτάρουμε το κρέας για να «θωρακιστεί». Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπαχάρι. Ανακατεύουμε 2-3 φορές και «σβήνουμε» το φαγητό με μαυροδάφνη. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί του για 2 ώρες περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και παίρνουμε αρκετό ζωμό για να φτιάξουμε τη σάλτσα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι.

Διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρασί και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με το ζουμί του αγριογούρουνου. Ανακατεύουμε διαρκώς για να μη σβολιάσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε το κρέας και τ’ αφήνουμε να βράσουν ακόμη 10 λεπτά όλα μαζί.

Καλή όρεξη!