Συνταγή: Λαγός Στιφάδο

1 λαγό 1,5 κιλό, σε μικρά κομμάτια

1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ολόκληρα

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 ολόκληρο συμπαγές κομμάτι κανέλλα

2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες

1 ποτήρι κρασί

Εκτέλεση

Αρχικά τον κομμένο λαγό τον τοποθετούμε σε κάποιο σκεύος (λεκάνη) του προσθέτουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. δύο φύλλα δάφνης, ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι κανέλλα, 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες και ένα ποτήρι κρασί. Όλο μαζί καλό είναι να το αφήσουμε να τραβήξει όλη την νύχτα, σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο αν είναι καλοκαίρι ή εκτός το χειμώνα. Την επόμενη μέρα βάζουμε στο τσουκάλι λίγο ελαιόλαδο και το μίγμα με τον λαγό. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια, βγάζουμε από μέσα την κανέλα και την δάφνη με ένα κουτάλι ώστε να μην μυρίσουν πέραν του δέοντος και χαθεί η γεύση του λαγού. Αν χρειαστεί να τον ψήσουμε περισσότερο, εφόσον είναι σκληρός προσθέτουμε μόνο κρασί και όχι νερό. Όταν έχει μισοψηθεί τότε προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τον αφήνουμε μέχρι να ψηθεί εντελώς. Τα μικρά κρεμμυδάκια μπορούμε να τα χαράξουμε από την μια πλευρά για να ψηθούν καλύτερα ή αν δεν έχουμε μικρά τα μεγάλα να κοπούν στα τέσσερα. Στην συνέχεια σερβίρουμε και τον συνοδεύουμε με ένα καλό κρασί και αρκετό παξιμάδι το οποίο θα απορροφήσει το ζουμί (σάλτσα) και θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε την υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα του.