Λικέρ αχλάδι με τσίπουρο

Υλικά:

3-4 ώριμα αχλάδια

300-400 γρ. χοντρή κρυσταλλική ζάχαρη

1 ξυλάκι βανίλιας

1 λίτρο περίπου τσίπουρο

Εκτέλεση:

  • Πλύνετε τα αχλάδια, στεγνώστε τα και τρυπήστε τα σε κάμποσα σημεία
  • Τοποθετήστε τα αχλάδια μέσα στο αποστειρωμένο βάζο. Προσθέστε τη ζάχαρη και το ξυλάκι βανίλιας και περιχύστε με το τσίπουρο, έπειτα σφραγίστε.
  • Φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος 3-4 μήνες. Τις πρώτες εβδομάδες, να ανακινείται καλά το βάζο για να βοηθήσετε τη ζάχαρη να διαλυθεί.