Τρίκαλα: Προστασία δέντρων και πεζών με κλαδευτικές εργασίες

kladia1

Την προστασία των υψηλών δέντρων εξασφαλίζουν οι κλαδευτικές εργασίες που πραγματοποίουνται στα Τρίκαλα

Η αρμόδια Γεωπονική Υπηρεσία προέβη την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2012 σε διάφορες εργασίες κλαδέματος. Στα επιλεγμένα δέντρα διαφόρων ειδών έγιναν εργασίες για την υγιεινή και τη σωστή ανάπτυξή τους, τη ριζική εξυγίανση αλλά και τη διατήρηση του κάλλους τους για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ενας ακόμη λόγος για αυτές τις εργασίες είναι η προφύλαξη των πεζών από το βαρύ φορτίο των κλαδιών. Για παράδειγμα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ή στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους, Ασκληπιού, Βαλαωρίτου κόπηκαν κλαδιά από μεγάλης ηλικίας δέντρα, για την προστασία των ίδιων και των πολιτών.

Παρόμοιες παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων πραγματοποιεί στην πόλη και τα χωριά, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες στη λαϊκή αγορά.
Αυτή η δράση έχει και κοινωνική πλευρά, καθώς τα κομμένα κλαδιά θα διατεθούν σε άπορους συμπολίτες – ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με κατ’ οίκον παράδοση.

Λίγο καιρό πριν υπήρξε προβληματισμός για την πτώση δέντρων

Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο της Αντιδημαρχίας Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής του δήμου Τρικκαίων έχουν μπει τα τελευταίο διάστημα οι πτώσεις δένδρων που σημειώθηκαν, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Μάλιστα, αναζητούνται οι τρόποι για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ώστε να μην επαναληφθούν και το κυριότερο να μην υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών.

Όπως ανέφερε, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με το κλάδεμα πολλών δένδρων, ενώ γίνονται αυτοψίες σε σημεία που καταγράφονται προβλήματα.

«Βέβαια, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πολλά δένδρα- όπως η λεύκα που έπεσε- είναι αυτοφυή και δυσκολευόμαστε να τα ελέγχουμε, διότι έχουν φυτρώσει σε διάφορα σημεία. Παρόλα αυτά, η αρμόδια Υπηρεσία προχωρά στην καταγραφή των δένδρων αυτών, ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει» τόνισε με έμφαση ο κ. Ντιντής.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου το πρόβλημα τα δένδρα που υπάρχουν μέσα στο ιστό της πόλης δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 3,5 μ, αλλά τα περισσότερα είναι πολύ ψηλότερα και αυτό διότι είναι πολλών χρόνων.

«Εδώ και καιρό έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή τους, ώστε να ξέρουμε ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό βέβαια είναι χρονοβόρο, ενώ το κόψιμο ενός δένδρου απαιτεί και την άμεση αντικατάσταση του, κάτι που είναι δύσκολο, αφού τα χρήματα δεν επαρκούν» ανέφερε με έμφαση.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από την περασμένη Τρίτη που έγινε η πτώση της λεύκας επί της οδού Κατσιμήδου, πολλοί είναι οι πολίτες που τηλεφωνούν στην αρμόδια Υπηρεσία με κυριότερο αίτημα, το κόψιμο κάποιου δένδρου.

Κατά τον κ. Ντιντή τα αιτήματα εξετάζονται, ωστόσο κάποια δεν δικαιολογούν το κόψιμο των δένδρων.

Δείτε επίσης

Προβληματισμός για την πτώση δένδρων στα Τρίκαλα

Facebook
Twitter
Email
Sponsored