Τηλεδιάσκεψη για το Game Development στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τηλεδιάσκεψη για το Game Development στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου, οι φίλοι του onlinegaming είχαν την δυνατότητα να μάθουν εκ των έσω τα μυστικά του game development στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Ο κ. Παπαγαθαγγέλου, Συνιδρυτής και Lead Game Designer της εταιρείας Traptics, μίλησε για την τέχνη της δημιουργίας παιχνιδιών και περιέγραψε το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού. Τόνισε την συμβολή της εμπλοκής των παικτών, του σχεδιασμού και των καλλιτεχνικών στοιχείων στην επιτυχή ανάπτυξη παιχνιδιών.

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες χρηματοδότησης και το κόστος παραγωγής, καθώς και στην ελληνική βιομηχανία που πλέον προσανατολίζεται και στην ανάπτυξη παιχνιδιών πέραν της ψυχαγωγίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια το τοπίο έχει αλλάξει στη χώρα μας, με το gamedevelopment να θεωρείται μια διαδραστική μορφή τέχνης.

Τέλος, ο κ. Παπαγαθαγγέλου στη τηλεδιάσκεψη για το Game Development που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων, συνομίλησε με το κοινό και έδωσε συμβουλέςστους νέους που θέλουν να κάνουν το πάθος τους επάγγελμα.

«Ευχαριστούμε τον κ. Παπαγαθαγγέλου για την συμμετοχή του στη τηλεδιάσκεψη και του ευχόμαστε μια συνεχή, επιτυχή πορεία σ’ αυτόν τον απαιτητικό και δημιουργικό κόσμο του ga-medevelopment» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης.

Πλούσιες δράσεις

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας παραμένουν πλούσιες.

Πρόσφατα έγινε μια ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με αστροφυσικό έγινε Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύσιο Σιμόπουλο με θέμα «Η αποκάλυψη του σύμπαντος».

Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε για το «πορτρέτο» του σύμπαντος και την διαρκή προσπάθεια των αστρονόμων να εξερευνήσουν τον μαγικό και αινιγματικό κόσμο του ουρανού και να δώσουν απαντήσεις για το άγνωστο που μας περιβάλλει.

Ο κ. Σιμόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα πλανητικά συστήματα και το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη ή σε άλλους πλανήτες. Επίσης, τέθηκαν ερωτήσεις για το αν και πότε θα πάψει η γη να υπάρχει, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Σιμόπουλου σε υπαρξιακά θέματα: «Είμαστε αστρόσκονη• ερχόμαστε και επιστρέφουμε στα άστρα».

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν φορείς από σχεδόν όλα ταμέρη της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Μαγνησίας, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων από το εσωτερικό,το εξωτερικό και την Κύπρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κα Κατερίνα – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ και ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό.

Δείτε επίσης:

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

H πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Νέα δράση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας μέσω τηλεδιάσκεψης

Facebook
Twitter
Email
Sponsored