Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ελιές και ντοματίνια

Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ελιές και ντοματίνια

Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ελιές και ντοματίνια, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πενταμονόστιμο πιάτο.

Υλικά για 4-5 άτομα

Υλικά

  • 1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες
  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές απαλή μουστάρδα
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 25 ντοματίνια τσέρι
  • Ρίγανη
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ταυτόχρονα ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με τον χυμό πορτοκαλιού και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό με τη μουστάρδα. Ανακινείτε να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτετε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τα αφήνετε για άλλα 3 λεπτά.
Κατόπιν στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.

Πηγή: vita.gr

Δείτε επίσης:

Χταποδόσουπα

Πίτσα νηστίσιμη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored