Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!)

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!)

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!) Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες – για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη μαρινάδα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml τεκίλα
  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

Φασολάδα Πηλίου

Μακαρονάδα με κιμά σε πιατέλα

Ψαρόσουπα με λαχανικά και ρύζι, αυγολέμονο

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Αρνάκι κοκκινιστό και κρασάτο με τραχανά

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Βλάχικη Γιαουρταβα

Ζυγούρι με τραχανά

Η συνταγή του «κλασικού» Mπακλαβά

Ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, λουκούμι

Κοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι

Εύκολη συνταγή για διαφορετικό κοτόπουλο, με μέλι και σκόρδο

Συνταγή για παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored