Πανεύκολη & αφράτη τυρόπιτα σε 1 μπολ

Πανεύκολη & αφράτη τυρόπιτα σε 1 μπολ

Πανεύκολη & αφράτη τυρόπιτα σε 1 μπολ.

Σου έχουμε φτιάξει πολλές τυρόπιτες. Σίγουρα αγαπάς την πιο κλασική τυρόπιτα, όμως ακόμα περισσότερο λατρεύεις τις εύκολες συνταγές που δεν απαιτούν άπειρο κόπο και χρόνο στην κουζίνα. Γι αυτό υπάρχει πάντα μια πιο εύκολη λύση. Όπως αυτή η πεντανόστιμη, πανεύκολη τυρόπιτα ή τεμπελοτυρόπιτα, που γίνεται σε ένα μπολ (οκ και σε ένα ταψί για το σύντομο ψήσιμο των φύλλων).

Φτιάχνεις το μείγμα σου στο πι και φι με γάλα, ελαιόλαδο, αυγά, φέτα ΔΩΔΩΝΗ, Ανάμικτο Τριμμένο Τυρί ΔΩΔΩΝΗ και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σου, ρίχνεις μέσα μισοψημένα, σπασμένα φύλλα κρούστας κι έπειτα ο φούρνος κάνει όλη την δουλειά! Αφράτη σαν σουφλέ και λαχταριστή όπως όλες οι τυρόπιτες του κόσμου, θα σου λύσει τα χέρια και θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίζει Κυριακή.



  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 20 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
  • Σκεύος: στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30εκ.


Υλικά

  • 1 συσκευασία (450γρ.) φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά
  • 1 L φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ. Ανάμικτο Τριμμένο Τυρί ΔΩΔΩΝΗ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξερό δυόσμο


Εκτέλεση


1) Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Κατα την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.

2) Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.

3) Προσθέτουμε την φέτα ΔΩΔΩΝΗ, το Ανάμικτο Τριμμένο Τυρί ΔΩΔΩΝΗ, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

4) Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

5) Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα. Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.

6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

7) Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε εδώ το βίντεο:


Πανεύκολη & αφράτη τυρόπιτα σε 1 μπολ || Cook Like Ginger

Πηγή: madameginger.com

Δείτε επίσης:

Φορμαελόπιτα καλαβρυτινή

Μαγειρίτσα

Καλαμποκόπιτα με Μανιτάρια

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored