Νηστίσιμα Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και σουσάμι

Νηστίσιμα Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και σουσάμι

Νηστίσιμα Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και σουσάμι. Τα λαδοκούλουρα αυτά είναι ότι πρέπει να τις μέρες της νηστείας.

Υλικά

  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 20 γραμμ. κονιάκ
  • 100 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 110 γραμμ. ζάχαρη
  • 370 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα (μπορείς να βάλεις και λίγο παραπάνω αν είσαι λάτρης)
  • 1/4 γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γραμμ. σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα του και τη ζάχαρη στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.



Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Δεν πλάθουμε πολύ ώρα για να μη βγάλει η ζύμη το λάδι.



Φτιάχνουμε μπαλάκια με το χέρι μας ή μπαστουνάκια τα οποία κάνουμε σαν δαχτυλίδια, τα πατάμε ελαφρώς και τα βουτάμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει το σουσάμι. Βγαίνουν περίπου 15-20 κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.



Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.



Πηγή: ediva.gr

Δείτε επίσης:

Σπανακοκέικ

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored