Μενουδέλι ή Χοντρομενούδελο Πελοποννήσου (κοκκινιστή σούπα με φιδέ)

Μενουδέλι ή Χοντρομενούδελο Πελοποννήσου (κοκκινιστή σούπα με φιδέ)

Μενουδέλι ή Χοντρομενούδελο Πελοποννήσου (κοκκινιστή σούπα με φιδέ). Το μενουδέλι, ή χοντρομενούδελο, μπίγουλη ή χοντρομπίγουλη είναι στην ουσία μία ντοματόσουπα με χοντρό φιδέ το οποίο έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών στην Πελοπόννησο, τόσο απλό και νόστιμο.

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 λίτρο νερό
  • 8 φωλιές χονδρό φιδέ, σπασμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε συχνά για να μην “αρπάξουν”.

2) Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μαζί με τα κρεμμύδια.

3) Περιχύνουμε με το νερό και αφού πάρει βράση, σιγοβράζουμε για περίπου 6-7 λεπτά με ανοικτό καπάκι.

4) Ρίχνουμε τον φιδέ σπασμένο, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 11 λεπτά.

5) Σερβίρουμε το μενουδέλι ζεστό, πασπαλίζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Super Tip

Εάν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 500 γρ. συσκευασμένες ντομάτες (κονκασέ). Σε αυτή την περίπτωση, προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη στο φαγητό για να μην μας ξινίσουν.

Πηγή: madameginger.com

Δείτε επίσης:

Προζυμόπιτα φουσκωτή: Από την Πύλη Τρικάλων

Μαρμελάδα λεμόνι

Μπατζίνα με κολοκύθι

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored