Τρίκαλα: Με click in shop και με ραντεβού τα εμπορικά καταστήματα(;)

καταστήματα αγορά

Ένα κλικ πριν την διάλυση της η αγορά

Με click in shop και με ραντεβού αναμένεται να ανεβάσουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα, ενώ μέσα στην μέρα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εν αναμονή των αποφάσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων βρίσκεται ο Εμπορικός κόσμος, αποφάσεις που πρόκειται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, όπως όλα δείχνουν τα καταστήματα θα ανεβάσουν ρολά την Δευτέρα, μέσω της μεθόδου του click in shop και με ραντεβού.

Πάντως, ο εμπορικός κόσμος εμφανίζεται αισιόδοξος τονίζοντας ότι τελικά θα υπάρξει θετική έκβαση και θα υπερισχύσει το click in shop και όχι το click away, το οποίο αποδεδειγμένα δεν μπόρεσε να δώσει ανάσα στην αγορά, πόσο μάλλον να την ενισχύσει.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, Χρήστου Μπλουγούρα, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, τόνισε ότι τα εμπορικά καταστήματα όλον αυτόν τον καιρό τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνες μία στις τέσσερις επιχειρήσεις φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που έχει επιφέρει όλο αυτό το διάστημα αδράνειας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μόνιμο λουκέτο.

Ο Πρόεδρος μάλιστα υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς πλέον για τους καταστηματάρχες τίθεται θέμα επιβίωσης τόσο των ίδιων των καταστηματαρχών όσων και των επιχειρήσεών τους, αφού τα έσοδά τους είναι μηδενικά.

Πάντως ο εμπορικός κόσμος φαίνεται πως έχει εναποθέσει τις όποιες ελπίδες του στη μέθοδο του click in shop, έτσι ώστε να μπορέσει και πάλι να αναθερμανθεί στο μέτρο του δυνατού ο τζίρος των καταστημάτων και να σώσουν ότι σώζεται από την χαμένη περίοδο που έμειναν κλειστά τα καταστήματα, χάνοντας πολλές σημαντικές περιόδους όπως αυτή των Χριστουγέννων που παραδοσιακά η αγορά είχε την τιμητική της.

Δείτε επίσης:

Στο πλευρό των επιχειρήσεων που πλήττονται στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία