Τρίκαλα: Λουκέτο καραδοκεί στις 2 από τις 3 επιχειρήσεις εστίασης

Λουκέτο Τρίκαλα

Φόβοι για μόνιμα λουκέτα στην εστίαση

Επικίνδυνα κοντά φαίνεται πως είναι οι Τρικαλινές επιχειρήσεις εστίασης με το λουκέτο στα Τρίκαλανα καραδοκεί στις 2 από τις 3 εξ’ αυτών.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή λόγω των συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Η κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων  στα Τρίκαλα είναι τραγική, καθώς πλέον απειλούνται με μόνιμο λουκέτο δύο στις τρεις Τρικαλινές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, το παρατεταμένο λοκντάουν σε συνδυασμό με τις οικονομικές υποχρεώσεις που εξακολουθούν να τρέχουν δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Προέδρου του Σωματείου Εστιατορίων Fast Food Τρικάλων, Νίκου Παπαευθυμίου, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, τόνισε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανοίξει για λίγες ημέρες τον βρίσκει σύμφωνο καθώς η προετοιμασία για το άνοιγμα της εστίασης απαιτεί πολύ χρόνο, και αν όντως άνοιγε μόνο για λίγες ημέρες θα ήταν καταστροφικό.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ιδιοκτήτων των καταστημάτων εστίασης είναι η αυριανή ημέρα, για το τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Τέλος, επεσήμανε ότι είναι αδύνατον να γίνουν ρυθμίσεις των χρεών τους καθώς,  τα έσοδα αυτή την στιγμή είναι μηδενικά.

Την ίδια ώρα όπως είχε αναδείξει το TV10.gr, μέσα από σχετικό ρεπορτάζ, σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες αλλά και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων στην εστίαση στα Τρίκαλα που «πεθαίνει»

Όπως τόνισε μάλιστα στις ανακοινώσεις του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας συνεχίζει να υφίσταται το λουκέτο  λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Από την άλλη πλευρά τους, τον δικό τους γολγοθά ανεβαίνουν οι επιχειρήσεις στην εστίαση στα Τρίκαλα που «πεθαίνει», με τους ιδιοκτήτες του να βλέπουν τον «θάνατο» των επιχειρήσεων τους, καθώς παρά το γεγονός ότι παρατείνεται το λουκέτο δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα στήριξης προκειμένου να επιβιώσουν τα καταστήματα.

Για ψίχουλα έκανε λόγο μιλώντας στο TV10.gr, ο Πρόεδρος των Καφετεριών Τρικάλων Γιώργος Ηλιάδης, τονίζοντας ότι η εστίαση «πεθαίνει», ενώ η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά λειτουργεί με την λογική του βλέποντας και κάνοντας.

Επιπροσθέτως ο ίδιος τόνισε ότι πολλά είναι τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο, την ώρα που τα έξοδα τρέχουν κάτι που δυστυχώς ελλοχεύει κινδύνους για μόνιμα λουκέτα.

Δείτε επίσης:

«Πεθαίνει» η εστίαση στα Τρίκαλα

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες καφετεριών στα Τρίκαλα

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία