Τέσσερα θετικά κρούσματα στην παλιά Ζωαγορά στα Τρίκαλα

κρούσματα Ζωαγορά

Σε σύνολο 176 δειγμάτων

Τέσσερα νέα θετικά κρούσματα έδειξαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην παλιά Ζωαγορά στα Τρίκαλα, σε σύνολο 176 δειγμάτων που ελήφθησαν, τα οποία αφορούν σε έναν άντρα και τρεις γυναίκες.

Σε σταθερά χαμηλό επίπεδο φαίνεται ότι παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στα Τρίκαλα, αφού τα drive through testing στην παλιά Ζωαγορά σήμερα έδειξαν 4 νέα θετικά κρούσματα σε σύνολο 176 δειγμάτων, τα οποία αφορούν σε 1 άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 56 έτη. Φαίνεται πάντως ότι οι Τρικαλινοί προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους, μετά τις γιορτές, όταν και παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα σε όλη τη χώρα.

Η αυξημένη κινητικότητα φαίνεται πως θορύβησε αρκετά τον κόσμο για μια νέα εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, πόσο μάλλον σε τοπικό επίπεδο δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία τον τελευταίο καιρό έδειχναν την μείωση του ιικού φορτίου στην πόλη και μια εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων θα μας πήγαινε ξανά πίσω.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός αυτή την εβδομάδα βοηθάει τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του, αφού η κακοκαιρία καλά κρατεί και από ότι φαίνεται θα μας ταλαιπωρήσει για αρκετές ημέρες ακόμη. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τα Τρίκαλα οι μολύνσεις από κορωνοϊό την Κυριακή  ήταν μόλις μία.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το Σαββατοκύριακο ελήφθησαν συνολικά 573 δείγματα εκπαιδευτικών τα οποία ήταν όλα αρνητικά, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Παρόλα αυτά οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν και να δρομολογήσουν ή όχι το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικά της Γ Λυκείου, στην οποία δίνει προτεραιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να καθησυχάζει τον κόσμο, αφού ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις μέρες των γιορτών, μέρες των οποίων τα αποτελέσματα σίγουρα φοβίζουν. 

Δείτε επίσης:

Ανάσα για τα Τρίκαλα – Ένα κρούσμα το τελευταίο 24ωρο

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία