Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Καραπάνος

Στο επίκεντρο οι ζημιές που προκάλεσε ο Ιανός

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και τον σύμβουλο του Υπουργού και πρώην Δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης.

Ο κ.Στάθης, αφού πρωτίστως ανέλυσε τις ζημιές που υπέστη ο Δήμος Μουζακίου από τον «Ιανό», μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια των αγροτών για τις άδικες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αφού σε πολλές περιοχές του Δήμου, εξαιτίας λανθασμένων εκτιμήσεων των ζημιών επίκειται η επιστροφή χρημάτων από τους πληγέντες αγρότες.

Ως εκ τούτου επεσήμανε τη σημασία που πρέπει να δώσει το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ στις ενστάσεις που  έχουν υποβληθεί και επέδωσε στον Υπουργό την με αριθμ.πρωτ 833/26012021 επιστολή,  την οποία κοινοποίησε και στην Διοίκηση του ΕΛΓΑ. Στην εν λόγω επιστολή περιγράφονται διεξοδικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους αγρότες του Δήμου.

Επίσης ο κ.Στάθης, κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τον εκσυγχρονισμό των πεπαλαιωμένων αρδευτικών δικτύων και την κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου, τόνισε: «Σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και με στόχο τη στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, πραγματοποιήθηκε η συνάντησή μου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λιβανό.

Κατέστησα σαφές πως είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τους αγρότες μας, να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν και να δοθούν αποζημιώσεις και κυρίως να υλοποιηθούν εμβληματικά, μείζονος σημασίας έργα όπως η κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης.

Επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την επάρκεια και τη σωστή διαχείριση του νερού και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Από την πλευρά του ο Υπουργός, δήλωσε την αμέριστη συμβολή του, ώστε ο αγροτικός τομέας να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία