Πυροπροστασία σε όλα τα σχολεία των Τρικάλων

Πυροπροστασία σε όλα τα σχολεία των Τρικάλων

Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος

Με πυροπροστασία εξοπλίζονται όλα τα σχολεία των Τρικάλων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης

Συγκείμενα, ξεκίνησαν να εγκρίνονται ή υλοποιούνται τα έργα που σχεδίασε για το 2021 ο Δήμος Τρικκαίων. Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 εγκρίθηκε ακόμη ένα έργο ουσίας για την εκπαίδευση. Αφορά στην πυροπροστασία στα σχολεία των Τρικάλων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό, προκειμένου να θωρακιστεί κάθε διδακτήριο, όλη η σχολική κοινότητα, απέναντι σε απευκταία πυρκαγιά.

Το έργο ονομάζεται «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολικές μονάδες του Δήμου Τρικκαίων» και από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ο Δήμος Τρικκαίων εξασφάλισε 550.560 €, που θα δοθούν στην εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση του έργου.

Για κάθε ένα από τα 94 διδακτήρια στον Δήμο Τρικκαίων, που φιλοξενούν όλες τις σχολικές μονάδες, θα εκπονηθεί ή θα επικαιροποιηθεί παλαιότερη μελέτη πυροπροστασίας. Σε αυτή θα εφαρμόζεται η υπάρχουσα νομοθεσία περί πυροπροστασίας και πυρασφάλειας στα σχολικά κτίρια προκειμένου να επιτευχθούν οι αναγκαίες συνθήκες ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στόχος του Δήμου Τρικκαίων, η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, από κάθε φαινόμενο πυρκαγιάς, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών σε κάθε σχολείο. 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης:

Αντισεισμική θωράκιση σε σχολεία των Τρικάλων

Δήμος Τρικκαίων: Πολλαπλά έργα στο «Αντώνης Τρίτσης»

Στην ίδια κατηγορία