Πέρασαν 24 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα…

24 χρόνια από τον άδικο χαμό των Λαζαρίδη - Εξηνταφώτη

Σαν σήμερα τα Τρίκαλα δάκρυσαν για τον Παντελή και τον Στάθη

Πέρασαν 24 χρόνια από εκείνο το βροχερό απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου 1996 όταν σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα δύο από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της ομάδας των Τρικάλων, ο Παντελής Εξηνταφώτης και ο Στάθης Λαζαρίδης.

Τα δύο παιδιά, 22 ετών και 21 ετών επέστρεφαν στα Τρίκαλα από τη Λάρισα, όπου είχαν αφήσει τον συμπαίκτη τους Βασίλη Τερζή προκειμένου να πάρει το λεωφορείο για την Βέρoια και κανείς δεν πίστευε αυτό που θα ακολουθούσε και το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα.

Στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού με τις καιρικές συνθήκες να είναι άσχημες συγκρούστηκαν μετωπικά με νταλίκα στο ύψος του Ζάρκου στον παλιό δρόμο καρμανιόλα της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας.

Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Τα δύο παλικάρια άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, σκορπώντας απέραντη θλίψη στις οικογένειές τους, στην κοινωνία και στον αθλητικό κόσμο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών, ενώ την επομένη έγιναν οι κηδείες των δύο παιδιών σε Χαλκηδόνα και Γιαννιτσά απ’ όπου κατάγονταν.

Ο Παντελής Εξηνταφώτης και ο Στάθης Λαζαρίδης είχε έρθει στον ΑΟΤ από την Αναγέννηση Χαλκηδόνας και από τον Ηρακλή Πτολεμαϊδας, αντίστοιχα.

Tα δυο παλικάρια έφυγαν από την ζωή πρόωρα αλλά έμειναν για πάντα στην ψυχή όλων των Τρικαλινών φιλάθλων. Η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα και όλοι οι φίλαθλοι θα τους θυμούνται για πάντα διότι «φεύγει μόνο αυτός που τον ξεχνάς»…

Σήμερα για πρώτη φορά στο εικονοστάσι που υπάρχει για τους παίκτες στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων, δεν θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη τους. Ο λόγος έχει να κάνει με την πανδημία, αφού εδώ και 10 μέρες οι παίκτες του ΑΟΤ δεν κάνουν προπονήσεις.

Πρόκειται για την πιο τραγική στιγμή της ιστορίας του Τρικαλινού ποδοσφαίρου, που μένει χαραγμένη στο μυαλό, ειδικά όσων έζησαν αυτό το τραγικό γεγονός που στοίχησε τη ζωή στα δύο παλικάρια.

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία