Ν. Βαλομάνδρας: Ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στα Τρίκαλα

Tο πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη Θεσσαλία

Το φυσικό αέριο αποτελεί μια αξιόπιστη, καθαρή και ασφαλή μορφή ενέργειας

Στην «ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές και συνοικίες των Τρικάλων που σήμερα δεν υπάρχει ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση» αναφέρεται σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών νομού Τρικάλων και περιχώρων κ. Νικόλαος Βαλομάνδρας.

Αναλυτικά:

“Το φυσικό αέριο αποτελεί μια αξιόπιστη, καθαρή και ασφαλή μορφή ενέργειας, απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου υποστήριξης των νοικοκυριών, μέσω κατασκευής ή επέκτασης των δικτύων του φυσικού αερίου, με ένταξη των εγκαταστάσεων σε προγράμματα π.χ. ΕΣΠΑ, όπου επιδοτείται το 70% της εγκατάστασης και των υλικών που απαιτούνται.

Οι πολίτες όμως, θα πρέπει να ενημερωθούν  ότι για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου – πλην των μηχανικών – υπεύθυνοι για την κατασκευή τους, είναι βάσει του ΠΔ. 112/2012 οι αδειούχοι εργοδηγοί υδραυλικοί, οι οποίοι μπορούν και έχουν το έννομο δικαίωμα να κατασκευάσουν μια εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου, αλλά  και να εκδώσουν Υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης αναγράφοντας τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου 2ης ειδικότητας με βάση το Π.Δ. 112/2012.

Θα πρέπει να υπάρξει άμεση κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ενταχθούν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε νέα επιδοτούμενα προγράμματα, για να το απολαμβάνουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά.

Για τα Τρίκαλα θεωρώ επιτακτική την ανάγκη επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Θεσσαλίας, και σε περιοχές και συνοικίες που σήμερα δεν υπάρχει, ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σ΄ ένα καύσιμο οικονομικό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ. Διευθυντή της ΕΔΑ-ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και την Διευθύντρια κ. Καλογήρου Έφη, για την καλή συνεργασία τους και την εν γένει ενημέρωσή μας.”

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία